Novo dječije igralište na Savini

Novo dječije igralište na Savini

1429
3
Podijeli

Ilustracija
Ilustracija

Sjutra bi trebalo da bude “otvoreno” dječije igralište na Savini, prvo od 14 na kojem je inoviran mobilijar kako bi djeca mogla da ga bezbjedno koriste.
Riječ je o projektu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog:

– “Obnovimo dječija igrališta”, kojim Agencija nastoji da upriliči prostore za igru širom grada i tako omogući najmlađima da provode svoje vrijeme sa vršnjacima i roditeljima.
Kako nam je kazao v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević, u obnovu igrališta na Savini, koje datira iz 1976. uloženo je skoro 3 hiljade eura. Tim novcem je napravljen pravi mali raj za najmlađe:
“Danas očekujem da nam stignu dvije klupe, postavljen je dvorac sa dvije kule i pješčanicima, postojeće kocke sa pješčanicima popunjene su rizlom, a postavljene su i jedna klackalica i ljuljaška, kao i kanta za otpatke”, priča Grgurević.
Ono što ga je, kako je kazao, posebno iznenadilo i oduševilo je činjenica da su se mještani obližnjih zgrada sami ponudili da srede zelene površine, “vidjevši da im se oko kuća nešto događa”.
Na igralištu će biti instaliran i video nadzor, odnosno jedna kamera, kao i tabla sa imenima firmi-donatora, zahvaljujući kojima će ovo igralište biti ponovo aktivno.
Akcija prikupljanja novčanih sredstava za uređenje dječijih igrališta na teritoriji Opštine Herceg Novi, Agencija je otpočela sredinom septembra. Još jednom pozivaju sve koji su u mogućnosti da podrže akciju, uplate finansijska sredstva na račun koji je otvoren kod Komercijalne banke AD Budva – OBNOVIMO DJEČIJA IGRALIŠTA, 525-0000000005946-54 KOMERCIJALNA BANKA AD BUDVA.

Picerija i restoran

3 Komentari

  1. Zamolio bih nadlezne da OBAVEZNO zamjene radnike koji su izvodili betonske radove na igralistu na Savini, da ne bi nagrdili i ostala igralista. Valjalo bi da ima neki nadzor, ako se vec ulaze toliki novac.
    Ko god bude prolazio vidjece odokativno o cemu je rijec, malo je reci fuseraj. Ne znam da li su ti radnici slijepi i da li imaju libelu. Sto se tice kamera koje ce postaviti, to bi trebalo uraditi sto prije jer ce kroz par dana srednjoskolci nagrditi igraliste…
    Veliko hvala donatorima u ime Savinjana, pa da ostala igralista budu i jos ljepsa od ovog naseg koje je vec postalo mali raj za djecu 🙂
    0    0

Ostavite komentar

*

code