Novo ruho fontane parka Boka – treba li mozaik?

Novo ruho fontane parka Boka – treba li mozaik?

1418
4
Podijeli

fontana park boka radovi 201115 2Tokom prošlog mjeseca novska “Čistoća“ je preuzela obavezu uređenja fontane u parku Boka, na osnovu odluke koordinacionog tima Opštine Herceg Novi. Za radove je izabrana firma „HIDRO TERMO SOLAR“ iz Herceg Novog.
Taj posao predviđa građevinske radove na obradi tijela postojeće fontane sa postavljanjem hidroizolacije. Zatim, ugradnju dekorativnog kamena oko fontane, navodi direktor „Čistoće“, Borivoje Bonić.
Takođe, predviđeno je vanjsko i unutrašnje osvjeteljenje fontane. Potom, ugradnja filterske jedinice za prečišćavanje, UV lampe, povezivanje fontane sa elektromrežom za potrebe osvjetljenja. fontana park boka radovi 201115Najzad i ugradnja elektroenergetskog ormara sa automatikom.
Za posjetioce parka, posebno stare Novljane, ipak, djeluje čudno ugradnja staklenog mozaika u unutrašnjost fontane, koja datira iz dvadestih godina prošlog vijeka. Nemaju ništa protiv da fonatana bude sa stalno čistom vodom, da se vrate ribice, da ima filtere i zaštitnu mrežu , ali mozaik nikada nije postojao i to sada djeluje pretjerano. Takođe, oko fontane je uvijek bilo cvijeće, a sada prolaznici mogu da dodiruju vodu. Još ako bude kružni dio ofarban u zeleno, kako nam pričaju iz Društva prijatelja Herceg Novog, to se neće uklapati u ambijent i tradiciju.
Svi radovi su u dogovoru sa opštinskim koordinacionim timom, objašnjava Bonić. Oni koštaju 3.400 eura i očekuje se da do kraja novembra fontana bude u novom ruhu.

4 Komentari

  1. Moze li fontana da ponovo dobije izgled iz 70-tih godina.I onu posjecenost parku.Novljani bi vam bili zahvalni.A svoju mastu iskoristite na nekom novom mjestu.
    0    0

Ostavite komentar

*

code