Novo-stari Klub za bolesti zavisnosti od 1. decembra

Novo-stari Klub za bolesti zavisnosti od 1. decembra

1137
0
Podijeli

Klub liječenih alkoholičara “Zdravlje”, koji postoji preko 42 godine, čiji rad je lani prekinut zbog manjka novca, ponovo će biti otvoren u četvrtak, 1. decembra.

milorad-bigovicKako je kazao predsjednik ove NVO, Milorad Bigović, “Zdravlje” je u toku aktivnog rada imalo preko 720 apstinenata. U  apstinenciji su bili u trajanju od 6 mjeseci do čak 35 godina. NVO je funkcionisala i radila uspješno sve do pretprošle godine.

Picerija i restoran

– Ne želim ovim putem da napadam lokalnu upravu, želim samo da kažem da smo uredno, kao i sve NVO, konkurisali na konkurs za dodjelu sredstava nevladiniim organizacijama, da su naš projekat potvrdili dr Zoran Paunović, dr Zlatko Stojović i dr psihologije Ervina Dabižinović. Naš projekat je pogledala tadašnja potpredsjednica Opštine, dr Tamara Vujović i rekla nam da tako dobar projekat nije do sada vidjela – navodi Bigović.

Projekat je obuhvatao organizovana predavanja po mjesnim zajednicama i selima u zaleđu u Opštini Herceg Novi, anketiranje učenika i predavanja po školama. Međutim, izostala je podrška, zbog čega su, smatra Bigović, ova organizacija i njeni članovi “degradirani u građane drugog, trećeg ili ko zna kojeg reda”.

Ipak, zahvaljujući saradnji sa drugim nevladinim organizacijama sličnog karatkera uspjeli su usvajanje budžet za ovu godinu:

– Jedna naša prijateljica-poslanica djelovala je amandmanski tako da je moja NVO dobila neka sredstva na njen predlog, a amandman je prihvatio ministar Žugić, što je ušlo u Zakon i sredstva su nam sada uplaćena – obrazlaže  Bigović.

Tako sljedećeg četvrtka svi zainteresovani građani mogu da se obrate za pomoć Klubu liječenih alkoholičara „Zdravlje“ na novoj adresi Put narodnih heroja 23, ili na broj telefona 067 322 010.

Iznajmljena je garsonjera koju su pretvorili u poslovni prostor za funkcionisanje organizacije, a od odobrenih sredstava kupljen je i službeni automobil regostrovan na NVO. U najavi je i otvaranje besplatnog i anonimnog savjetovališta za sve građane koji imaju problem sa bolestima zavisnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code