Novogodišnja konačno odlazi, a grad će ukrašavati rasvjeta Praznika mimoze

Novogodišnja konačno odlazi, a grad će ukrašavati rasvjeta Praznika mimoze

4
Podijeli

Jelka sa Trga Nikole Đurkovića, nakon svih božićnih i novogodišnjih i duhovnih praznika, uklonjena je. Kamion kojim je trebalo odvesti jelku nije bio ispravan, pa je čitav posao kasnio oko 7 dana, kazala je Radiju Jadran saradnica na dekorisanju u lokalnoj upravi, Jovanka Matković.

– Pošto su ukrasi relativno neutralni, a oni kroz centar grada su u znaku mimoze, to će ostati i za Praznik mimoze. Juče smo samo uklonili jelku i  novogodišnje pahuljice. A neutralna rasvjeta će ostati tokom Mimoze da svijetli grad – kazala je ona.

Picerija i restoran

U toku je montiranje dekoracije Praznika mimoze, odnosno svjetleći ukrasi mimoze. Herceg fest je postavio zastavice na šipkama kod Gradske kafane.

Srebrna jelka ispred marketa Aroma još nije uklonjena. Matković nas je uputila na Komunalno stambeno preduzeće. VD direktorica ovog preduzeća, Jasmina Konjević kazala je da oni čekaju nalog Opštine. Inicijativa da se jekla ukloni postoji, jer već narednog vikenda u najavi je loše vrijeme, pa postoji mogućnost da se ona ošteti.

– Onog trenutka kada nam Opština da nalog, mi ćemo je skloniti. Kao što smo je po nalogu Opštine i stavili, tako nam treba nalog i da je uklonimo. Naloženo nam je da nešto od rasvjete iz Parka Boke skinemo i da se prebaci zbog Praznika mimoze, ali ne znam na koju tačno lokaciju – kazala je Konjević.

Novogodišnja rasvjeta u vlasništvu je Opštine i zato je radnici Komunalno stambenog samo po njenim rješenjima postavljaju i uklanjanju.

4 Komentari

  1. Hm, šta ovdje reći? Kao prvo moram istaći predivnu jelku na trgu , al stvarno je divna bila, možda je trebalo malo okititi da liči na novogodišnju i možda je trebalo staviti negdje na sredinu kao prethodnih godina. Sve ostalo što je ,ako mogu reći, dekorisano u našem gradu je smijurija ali baš sve bez izuzetka. Mimoza je počela lijepo al sada treba sačekati “čari” ukrašavanja i nagraditi naš praznik mimoze

  2. Sramota da omalovazavamo ljude i vrijedjamo im inteligenciju tako sto ce misliti da su to ukrasi za dane mimoze! Pa nisu na drvo rasli da ne vide da su novogodisnji ! Nesretna opstino ovako nam je sve

Ostavite komentar

*

code