Novogodišnji defile Gradske muzike u prazničnim uniformama, sa novim numerama

Novogodišnji defile Gradske muzike u prazničnim uniformama, sa novim numerama

0
Podijeli

Svečani promenadni defile ansambla Gradske muzike Herceg Novi, u okviru proslave Dječije Nove godine, koju organizuje lokalna TO, biće upriličen sjutra u 11 časova.

Kapelnica Gradske muzike, Valentina Kulinović, najavljuje novogodišnji defile, koji će startovati na Trgu Nikole Đurkovića, ići dalje do Dvorane Park, odnosno parka Boka i vratiti se nazad na Trg, gdje će biti završnica koncerta.

Picerija i restoran

Defile je u trajanju od 45 minuta, uz pauze i zastajanja kod bifea Beograd i Gradske kafane, gdje će biti i tezge novogodišnjeg Bazara, kazala je ona.

Na završnici koncerta Gradska muzika izvešće nekoliko novih numera, pripremljenih za nastupajući Praznik mimoze. Na repertorau će se premijerno naći koračnica “Maškare”, zatim numera “Barka mala”, koju su članovi ansambla izvodili u 2017. godini, a koncert će završiti, kao i prošle godine, svečanim “Radeckim maršem”.

Ansambl Gradske muzike će nastupiti u punom sastavu muzičara i mažoretki, obogaćen sa tri nova mlada člana, kojima će to biti prvi javni nastup, kazala je Kulinović.

U skladu sa novogodišnjim praznicima umjesto standardnih kapa, koje su u sklopu redovne uniforme, Gradska muzika će nositi novogodišnje crvene kape, a mažoretke će umjesto pompona, koje su do sada nosile, nastupiti sa štapovima. To je novina u koreografijama koje će izvoditi i za Praznik mimoze.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code