Novogodišnji programi u Boki i Budvi pripremljeni, ali ugostitelji dobro uključeni samo...

Novogodišnji programi u Boki i Budvi pripremljeni, ali ugostitelji dobro uključeni samo u Tivtu

2542
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U sve tri bokeljske opštine i Budvi u toku su intenzivne pripreme za novogodišnje programe i doček Nove 2017. Na otvorenom veseliće se u Herceg Novom, tradicionalno u Budvi, prvi put u Tivtu, a to slavlje pod kapom nebeskom, izostaće ovoga puta u Kotoru. U tom gradu ipak nude  čuveni desetodnevni program “Od Božića do Božića”.

nova godina 2016 herceg novi 6Kad je riječ o Herceg Novom, doček Nove godine biće upriličen na dvije lokacije sa skoro 15 izvođača – počev od Tropico Benda, ansambla Toć, Perpetuum mobile, Dženana Lončarevića, St Loius i Lexington benda, pa do DJ žurki na Škveru. Svi programi za tri dana koštaće Opštinu i TO blizu 170 hiljada eura.

Picerija i restoran

Na glavnom gradskom Trgu fali samo novogodišnja jelka, dok su ostale iluminacije postavljane proteklih dana tu, kao i na Škveru.

Kako saopštavaju iz Turističke organizacije, promotivna kampanja za doček je u toku. Skoncentrisana je najviše na zemlje regiona, odakle se i očekuje najveći broj posjetilaca. U Turističkoj nijesu mogli da nam kažu koliko posjetilaca i prihoda očekuju za praznike.

Po svemu sudeći “zakazala” je i konkretnija saradnja sa novskim  ugostiteljima, pa osim izmiještanja mobilijara radi postavljanja bine, još uvijek nije postignut  dogovor o poželjnoj i njihovoj novogodišnjoj ponudi ili podršci.

Iz TO tvrde da je sa svima bio sastanka, a nakon kreiranja programa, o njemu su svi obaviješteni.

– Sigurni smo da je svim ugostiteljima u interesu da se udruže i naprave specijalne ponude i time privuku što više posjetilaca – navode iz TO.

Za goste će biti otvoren hotel Palmon Bay u Igalu koji organizuje i doček uz Grupu Crveno i Crno, zatim, Lighthouse u Igalu odnosno “Gradska kafana”, gdje će nastupiti klapa “Stari kapetan”.

Osim ova dva hotela u TO HN imaju potvrdu da će raditi sljedeći hoteli: Vila “Aleksandar”, “Vojvodina”, “Palace”, Vila “Margot”, “Art Media”, “Elena”, Vila “Kukoljac” i “Bokeška noć”.

kotor ng 301215U kotorskoj opštini  još nije formirana vlast nakon izbora, pa nije na vrijeme ugovoren anganžman pjevača ili grupa za doček na Trgu od oružja. Ipak, NVU Karampana u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom organizuje tradicionalni desetodnevni program “Od Božića do Božića”, koji počinje 23. decembra, a trajaće do 8. januara. Na gradskim pjacetama, između ostalih, nastupiće Boka bend. Od gastro ponude izdvajaju kuvano vino uz čaj i kobasice, priganice. U planu je bazar ručnih radova samostalnih preduzetnika. Tu su i koncerti KUD Nikola Đurković, učenika Muzičke škole Vida Matjan, humanitarna tombola, nastup klape Rišpet, dječija Nova godina sa Djeda Mrazom i drugo.

tivat-vatrometTivatska riva Pine, ove godine prvi put će biti mjesto na kom će se organizovati prvi javni doček Nove godine. Tivćani uveliko pripremaju feštu od koje se očekuje mnogo. Nina Petković, Prljavo kazalište, Haris Džinović, Ana Rucner – neka su od imena koja će nastojati da okupe brojnu publiku na čuvenoj rivi. Ništa manje aktivni su bili i tivatski ugostitelji, odnosno Udruženje privrednika, koji su zajedničkim dogovorom participirali u finansiranju novogodišnjeg programa, vrijednog 250 hiljada eura, u visini od preko 80 hiljada. Sem toga, poseban pečat svemu daće upravo ugostitelji koji će svim posjetiocima ponuditi raznovrsnu hranu i osvježenja u sklopu mini-kućica koje će biti postavljene na Pinima.

budva ng 010116 8Ipak, najzvučnija imena estrade, kao i najveća koncentracija posjetilaca i ove godine očekuje se u prijestonici turizma. Budvane i goste zabavljaće Perper, Željko Joksimović, Highway Trio, Sergej Ćetković, Parni valjak, te Vanja Radovanović, Frajle i Neno Belan.

Osim toga, u nekoliko hotela grupacije Budvanska rivijera i Montenegro Stars grupe, takođe će biti organizovan bogat i raznovrstan zabavni program. Ipak, kako nam je kazala Tijana Kotarac iz TO Budva, zajednička ugostiteljska i gastro ponuda budvanskih ugostitelja izostala je i ove godine, iako već dvije godine nastoje da dođu do zajedničkog “proizvoda”. Međutim po njenim riječima, prepreka im je administracija:

“Riječ je o organizovanju pijace ili vašara, koje smo htjeli da pokrenemo tokom novogodišnjih svečanosti. Međutim, ograničeni smo brojnom papirologijom, čak i možda nerazumijevanjem nadležnih organa, da na najljepši i najmaštovitiji način priredimo novogodišnje svečanosti, ali i ponuda u okviru bazara. Međutim, nadamo se da ćemo već sljedeće godine uspjeti da našim posjetiocima ponudimo  bogatiju i raznovrsniju ponudu” – kaže  Kotarac.

Za organizaciju novogodišnjeg programa Opština i TO Budva i ove godine izdvojili su oko 200 hiljada eura.

4 Komentari

  1. Neka bude jedan dan i potrosite 50.000€. A razliku od 120.000€ dajte za ljecenje bolesne djece. Ne treba nam slavlje dok nam malisani umiru jer im roditelji nemaju para zaljecenje.
    0    0
  2. Otkad znam za sebe prvi put ne moramo nidje van grada za docek I dokazano je da se svaki euro isplati 4 puta koji se ulozi u docek na moru, promocija bi morala biti malo agresivnija a ugostitelji da se probude I daju svoj doprinos
    0    0

Ostavite komentar

*

code