NOVOGODIŠNJI SAJAM MEDITERANSKE ISHRANE

NOVOGODIŠNJI SAJAM MEDITERANSKE ISHRANE

167
0
Podijeli

Maslinarsko društvo “Boka” će ovog vikenda, povodom decenije postojanja i uspješnog radam organizovati dvodnevni Novogodišnji sajam mediteranske ishrane na Trgu Nikole Đurkovića u Hereceg Novom.

Biće organizovane i tribine o budućnosti maslinarstva i uslovima za razvoj seoskog turizma u Herceg-Novom i Boki, o značaju očuvanja tradicije u proizvodnji autohtonih proizvoda od maslina i maslinovog ulja, o maslini u službi zdravlja i ljepote. Voditelji tribina su Ilija Moric, Sveto Radonjić, profesor dr Ranka Mirković.
Predviđena su i dva predavanja o najvećim štetočinama masline i štetočinama drugih voćnih vrsta koje napadaju maslinu.
Predavači su prof. dr Snježana Hrnjčić i dr Sanja Radonjić.
Ovo je prilika za okupljanje maslinara, promociju domaćih proizvoda, mediteranskog stila života i zdrave ishrane, edukaciju, na glavnom gradskom trgu, gdje je nekad bila stara pjaca.
Najavljeno je učešće blizu 50 proizvođača iz primorskih opština. Prateći program ove manifestacije je izložba rukotvorina i predmeta iz oblasti primjenjene umjetnosti i slikarstva. Novogodišnji sajam mediteranske ishrane sjutra će u 10 sati otvoriti predsjednik opštine, Dejan Mandić.
Pokrovitelj je opština Herceg-Novi uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, Turističke organizacije Herceg Novi, kompanije “Mješovito” i Auto-moto društva “Pionir” iz Tivta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code