Novom tehnologijom brže procedure do uvida u planove i upravljanja prostorom

Novom tehnologijom brže procedure do uvida u planove i upravljanja prostorom

1097
1
Podijeli

herceg novi 303Prezentacija rješenja geografskog informacionog sistema (GIS) za lokalne uprave, na inicijativu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog iz lokalne uprave najavljuju u utorak, u velikoj sali Skupštine opštine u 10 časova.

Biće predstavljene  mogućnosti koje bi u budućem periodu trebalo da omoguće bolju efikasnost obrade podataka,  kroz sinergiju svih koji imaju kontakt sa prostorno planskom dokumentacijom – sekretarijata, gradskih preduzeća i agencija.

Picerija i restoran

–  Želimo da idemo u korak sa razvojem informaciono-komunikacionih tehnologija koje treba da ubrzaju svakodnevne  procedure prilikom uvida u planska dokumenta. S obzirom da je Agenciji povjerena izrada PUP-a, na ovaj način pokušavamo paralelno da predvidimo implementaciju budućih planskih rješenja kroz informaciona dostignuća koja su već primjenjiva u okruženju i u jednoj lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori, objasnio  je direktor Agencije, Nikša Grgurević.

Cilj lokalne uprave je da kvalitetno odgovori na sve brojnije zahtjeve građana i uspostavi moderan i dokazano dobar način efikasnih integrisanih informacionih sistema.

– Danas gotovo da ne postoji informacija ili neki administrativni postupak opštine koji u sebi ne nose i prostornu komponentu, ili su u kontekstu sa prostornim elementima poput zemljišta, građevina, saobraćajnica ili životne sredine. Stoga GIS sistem ubrzano postaje kamen temeljac modernih lokalnih i regionalnih informatičkih sistema, objašnjava Grgurević.

1 komentar

  1. Mi bi vas zamolili da nista ne dirate,jer otkada ste poceli sa ubrzanjem izdavanja dozvola,sve je teze i teze. Nije vam problem u softverima,nego u ljudima,koji nece nista da rade. Ukupno nije izdato ne 15 dozvola za gradenje ,ne zbog nedostatka novca i investitora ,nego zbog nemara ,nacelnika i ostalih.
    Zato nista vise ne dirajte,jer cete samo jos vise haosa napraviti,a vec jeste dovoljno.
    0    0

Ostavite komentar

*

code