NOVSKA GRADSKA LUKA S „TANJIM“ PROMETOM ZA 30%

NOVSKA GRADSKA LUKA S „TANJIM“ PROMETOM ZA 30%

176
0
Podijeli

U julu je u Gradsku luku uplovilo 290 plovila, u avgustu 459, a u septembru 266 plovila.

Promet, pa samim tim i finansijska korist su za hercegnovsku Gradsku luku za 30 odsto lošiji nego lani.
V.d. direktor Gradske luke Vladimir Zloković i ovoga puta ukazuje na neusklađenosti ambijenta na Škveru tokom glavne turističke sezone, sa onim što zahtjevaju nautičari.
– O ovome treba da raspravljaju u lokalnoj upravi kako bi u narednom periodu usluge Agencije i njena ponuda bila podignuta na zadovoljavajući nivo. Pojavljuje se i konkurentna marina u Meljinama za čije se usluge opredijelio jedan broj naših stalnih klijenata, opet prvenstveno zbog nepovoljnog ambijenta i buke na Škveru za razvoj nautičkog turizma – kaže Zloković.
Ove godine je prvi put od osnivanja Agencije uvedeno anketiranje klijenata što će biti neophodna smjernica za nadležne opštinske, kao i državne organe, za dalju strategiju u ovoj oblasti, kazao je Zloković.
Ipak, poboljšan je ove godine kvalitet usluga koje Luka pruža: evidentiranje ulazaka, boravka i izlazaka plovila, u toku je postavljanje video nadzora, samim tim biće i veća bezbjednost ljudi i plovila.
Ljetnju sezonu obilježio je dolazak turističko izletničkih brodova (Vesna V, Budva, Marija D. Knez Lipovac) koji su svakog dana dovozili nekoliko stotina inostranih turista. Ali karakterističan je i dolazak velikog broja jedrilica pretežno iz inostranstva, posebno iz Italije, koji u najvećem dijelu učestvuju u prihodovanju Agencije.
Agencija za gazdovanje Lukom je početkom septembra učestvovala u organizaciji turnira „BIG GAME fishing”, koji se već treću godinu održava u Herceg Novom, značajnu za promociju grada. Za razliku od prethodnih godina, Zloković najavljuje da će ove jeseni i zime u Gradskoj luci nastojati da poboljšaju marketing i prošire ponudu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code