Novska liga trčanja i bicikslistička trka na Pelješcu

Novska liga trčanja i bicikslistička trka na Pelješcu

928
0
Podijeli

Po lijepom vremenu održano je 24. kolo Novske lige trčanja. To je pretposljednje  kolo za ovu sezonu, koja završava velikom finalnom trkom na Dan nezavisnosti 21. maja.

liga trcanja 24Na startu se ovog kola okupilo 27 takmičara, njih 20 se, ipak, odlučilo za kraću trku od 2,5 km, dok je samo sedmoro trčalo dionicu od 5 km. Nešto manji broj takmičara na dužoj trci može se opravdati izostankom skoro svih redovnih trkača, koji su bili na takmičenju, na Pelješcu.

Picerija i restoran

Najbrži na 5 km je bio Aleksandar Domazetović sa vremenom 18:29, iza njega su stigli Perica Vučković i Boris Kosović. Kod žena nastupile su samo dvije takmičarke, brža je bila Sanja Dabović sa rezultatom 25:09.

Na kraćoj trasi nije bilo djevojaka, među 20 takmičara dominirao je mlađi uzrast, što posebno raduje, jer će sigurno među nijma ubuduće biti dobrih trkača. Najbrži je bio Marko Novković sa vremenom 10:10.

– Izostanak većine naših članova je opravdan, jer je njih sedmoro danas nastupalo na biciklističkoj trci na Pelješcu, u okviru 3. kola Konavoske biciklističke lige Kobila. Ostvarili su zapažene rezultate. Lidija Vukić je zauzela 1.mjesto u konkurenciji žena (cesta) kao i Jelena Tomašević u konkurenciji žena (MTB). U muškoj konkurenciji (cesta) 4.mjesto zauzeo je Luka Čupić. Pored njih trku su uspješno završili Nikola Bijelović, Predrag Petrović, Davor Preočanin i Stevan Lučić – navode iz TK Herceg Novi.

Konavoska biciklisticke liga

U sljedećem periodu, pored već najavljene Trke nezavisnosti za 21. maj, hercegnovske triatlonce očekuje još par takmičenja.

– Već 15. maja se održava 1. kolo Crnogorske triatlon lige u Tivtu, dok tri člana TK Herceg Novi 22. maja imaju trku sezone u Austriji. Prvi put će neko iz našeg kluba nastupiti na prestižnom takmičenju iz IRONMAN serije, tačnije na St. polten 70.3 halfironman. Veliki izazov i značajan događaj u razvoju našeg Kluba – navode iz uprave TK Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code