Novska Lista: Borićemo se da se o svim ključnim pitanjima za razvoj...

Novska Lista: Borićemo se da se o svim ključnim pitanjima za razvoj grada pitaju građani Novog, a ne državna administracija

1305
0
Podijeli

U toku je pokušaj neprihvatljive centralizacije državne vlasti i otimanje ingerencija lokalnih samouprava, bez ikakve reakcije dosadašnjih lokalnih vlasti sa centralama u Podgorici, navodi se u saopštenju Novske liste.

Po novom zakonu o sudovima Herceg Novi gubi instituciju Osnovnog suda, a nadležnost će biti u Nikšiću. Ta činjenica vođenja sudskih sporova daleko od našeg grada prouzrokovaće brojne probleme našim građanima, kako finansijske prirode zbog drastično povećanih troškova, od putovanja na ročišta, do usluga advokata, tako i pravne prirode.

Picerija i restoran

NOVSКA LISTA će se boriti da  Osnovni sud u Herceg Novom zadrži svoju funkciju.

Predlog novog zakona o izgradnji koji je pred usvajanjem, takođe ukida nadležnost lokalne uprave nad planiranjem i izgradnjom  grada. Sistemom centralizacije nadležnost nad planiranjem i izgradnjom  prenosi se na Ministarstvo održivog razvoja, odnosno u Podgoricu. U  budućnosti,  građani Herceg Novog moraće za sve urbanističko-tehničke uslove i dozvole da idu u Podgoricu, a Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo odlučivaće o tome šta je interes i razvojni program naše opštine u pogledu izgradnje.

NOVSКA LISTA će se boriti da  se o interesima i razvojnim planovima naše opštine odlučuje ovdje, u Herceg-Novom. Borićemo se da o svim ključnim pitanjima za razvoj grada pitaju građani Novog, a ne državna administracija – poručuju iz Novske liste.

Plaćeni izborni program

Nema komentara