NOVSKA LISTA: HERCEG NOVI GRAD U STEČAJU

NOVSKA LISTA: HERCEG NOVI GRAD U STEČAJU

174
0
Podijeli

U reagovanju na situaciju u Herceg Novom, nakon stečaja u Vektra Boki i Jadranskom brodogradilištu Bijela, Novska lista okrivljuje Vladu Crne Gore, koja je kako saopštavaju, od bisera jadranske obale i turističkog i ekonomskog centra, od Herceg Novog uspjela da napravi grad u stečaju.

Pozivaju se i na svevremenske stihove Petra II Petrovića Njegoša:
“Za njim jata prokletoga skota,
da opusti zemlju svukoliku,
ka skakavac što polja opusti”.
Iz Novske liste tvrde da je Vlada u svemu imala svesrdnu pomoć domaće pete kolone, lokalnih direktora, funkcionera, članova upravnih odbora, ali i Opštine koja je mahom ćutala ili bila pasivni posmatrač, da li iz straha ili sopstvene nemoći.
– Gospodo novska, neko je napravio dug od šest i po miliona eura za poreze i doprinose u Brodogradilištu Bijela! Neko je dozvolio i mirno gledao da taj dug naraste do za nas, obične građane, neslućenih visina. Kako vidimo za neke malo manje obične građane, pregovarače i organizatore vlasti u Herceg Novom, ta basnoslovna suma je samo polovina vrijednosti njihovih jahti. Za stotine hercegnovskih familija ova suma će značiti pakao kroz koji treba proći u bliskoj budućnosti, betoniranje njihovog statusa nižeg staleža u ovoj državi i budućnost toliko neizvjesnu i sivu da se čini da im jedinu alternativu predstavlja bijeg. Taj neko, gospodo novska, ima i ime i prezime i toliko se osilio da polaže pravo na sve naše živote. Taj neko je Demokratska Partija Socijalista sa svojim brojnim divizijama petokolonaša, u Herceg Novom oličenih u “trojanskom magarcu” zvanom Izbor – navode, pored ostalog u saopštenju iz Novske liste.
Oni pitaju da li se u Crnoj Gori išta može privatizovati bez stečaja?
– Herceg Novi čeka još jedna tajkunska privatizacija, uz fusnotu da je gospodi na vlasti kompliment kada ih nazovemo tajkunima. Oni u toj tituli uživaju. Možda oni sa samog vrha to i jesu, a njihovi podanici na lokalu nisu ništa drugo do obične neznalice i poslušnici. Treba stvari nazvati pravim imenom – navode iz Novske liste koji dižu glas protiv, kako su kazali, tiranije u Herceg Novom. Saopštenje završavaju opet Njegoševim stihovima:

Picerija i restoran

“Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat,
dovesti ga k poznaniju prava,
to je ljudska dužnost najsvetija”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code