Novska lista: Izbor opet sa DPS-om protiv Novske Liste i Novljana

Novska lista: Izbor opet sa DPS-om protiv Novske Liste i Novljana

3250
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iz Novske liste su povodom oduzimanja mjesta u biračkom odboru dostavili sljedeće saopštenje:
“Poštovani Novljani, dragi simpatizeri Novske Liste, dragi naši sugrađani, u ovoj neravnopravnoj izbornoj utakmici imamo vrlo tužnu i sramotnu vijest. Opštinska izborna komisija odlučila je da oduzme Novskoj listi člana biračkog odbora u stalnom sastavu i istog dodijeli DPS-u.
Odluka je donijeta krhkom većinom 3 : 2 (za oduzimanje su bili 2 člana DPS-a i član Izbora, a protiv oduzimanja član SNP-a i član Novske Liste) što baca jaku sumnju na dosadašnju predizbornu kampanju gore pomenutih vinovnika glasanja. Da bi našim sugrađanima objasnili o čemu se radi na što jednostavniji način, potrebno je reći, da je birački odbor sastavljen od 4 člana i predsjednika, predsjednik se bira žrebanjem po osnovu osvojenih mandata u lokalnom parlamentu, dok 2 člana pripadaju poziciji, a dva opoziciji u lokalnom parlamentu poređanih po broju osvojenih glasova. Međutim može li ko da nam kaže ko je pozicija a ko opozija u Herceg Novom? Ovo je nažalost bilo proizvoljno tumačenje upravo OIK, koja je sebi dala za pravo da odluči da se umjesto Novskoj Listi taj jedan član dodijeli DPS-u. Obrazloženje je šturo, nejasno i kontradiktorno zadnjim parlamentarnim izborima. Novska Lista je uredno izjavila žalbu Državnoj izbornoj komisji koja je žalbu ekspresno odbila a u daljoj pravnoj borbi uputili smo i žalbu Ustavnom Sudu Crne Gore koji se, da apsurd bude još veći, oglasio NENADLEŽNIM. Novska Lista ima za pravo da uloži žalbu i da nastavi dalju pravnu borbu ali bi time moglo doći do odlaganja izbora, što Herceg Novom nikako ne ide u prilog.

Ovo je direktan i organizovan atak od strane glavnokomandujćeg DPS-a kojem se poštovani Novljani bliži kraj. Zakulisne radnje oduvijek su spremane od istih aktera sve u cilju da se izbori ne održe u demokratskoj atmosferi već pod dirigentskom palicom starih prijatelja.
Opet dragi Novljani i kafa i čaj. Nek’ im je prosto ! – poruka je Novske liste na kraju saopštenja.

Picerija i restoran

Plaćeni izborni program

Nema komentara