“NOVSKA LISTA” NIJE TALAC LOKALNIH MOĆNIKA – SPREMA MIRNE PROTESTE

“NOVSKA LISTA” NIJE TALAC LOKALNIH MOĆNIKA – SPREMA MIRNE PROTESTE

196
0
Podijeli

novska press 0110Ukoliko grupa građana “Novska lista” za sedam dana ne dobije pozitivan odgovor na zahtjeve da u Herceg Novom počne u potpunosti primjena njihovih zaključaka sa 10. redovne sjednice SO Herceg Novi o povoljnijem zimskom modelu parkiranja organizovaće mirne proteste – najavio je danas na press konferenciji predsjednik “Novske liste” i odbornik, Miloš Konjević.
On očekuje da će odgovor biti negativan, ali takođe ističe da će sačekati zakonski rok od sedam dana.
– Imaćemo tada moralnu odgvornost pred građanima i jednostavno ćemo biti primorani da zajedno sa intelektualcima, omladinom, javnim ličnostima, narodom novskim i svim slobodoumnim građanima krenemo u oragnizaciju protesta i protestnih šetnji. Ukoliko i to ne bude dovoljno na dostojanstven način ćemo i radikalizovati proteste, čijim će sadržajem i maštovitošću biti oduševljeni i nosioci lokalne vlasti – obećao je Konjević. U zahtjevu koji je danas poslat predsjednici UO JP Parking servis, Ljiljani Karanović, direktoru Miloradu Matkoviću, kao i predsjedniku opštine Dejanu Mandiću, traže ukidanje naplate parkinga u potpunosti u žutoj zoni od 1. oktobra do 1. maja 2014. godine, ukidanje naplate parkiranja nakon 16 časova u crvenoj zoni, kao i da ostvareni prihodi JP Parking servis budu uloženi u infrastrukturu grada.
Pr “Novske liste” Marija Radović je kazala da ukoliko se ovakvi zahtjevi ispune, “Novska lista” je spremna da podrži i druge modalitete održivog razvoja ovog preduzeća u zimskom periodu, što će znčajano popuniti prazninu u budžetu JP Parking servis i omogućiti zadržavanje istog broja zaposlenih. U suprotnom protesti će biti neminovnost kako bi na legitiman način odbranili volju i interse građana Herceg Novog, kazala je Radovićka.
Simbolično u minut do 12 predstavnici Novske liste ovim izlaskom pred medije željeli li su da pošalju poruku građanima da imaju sve manje vremena za oklijevanje, a lokalnoj samoupravi da i ona dobro razmisli da li je dostojna da prekraja volju i većinu u lokalnom parlamentu.
Sprovođenje predizbornog programa ove grupe građana, kako se nadaju, samo su na kratko prekinuli lokalni neprincipijelni odbornici, koji su 18. septembra preinačili sopstveno mišljenje i volju građana, zarad privatnih interesa i očuvanja ličnih interesnih sfera.
Da bi sve bilo jasnije na press-u se čula tvrdnja i da “Novska lista” nije potpisnik koalicionog sporazuma i nije talac lokalnih moćnika, niti je ucjenjena na bilo koji način, za razliku od svakog činioca te, kako je zovu široke koalcije. Mada se jasno vidi da je koalicija na vlasti jednoumna i privržena samo uskostranačnim interesima, kazao je Konjević.
Oni su i zbog određene zabrinutosti lokalne vlasti spremni i da ponude modalitete o rebalansu sredstava.
– Vidimo da su lokalni moćnici izuzetno zabrinuti zbog jedanaest radnika koji su zaposleni u pomenutim zonama, da slučajno ne bi ostali bez svojih mjesečno pošteno zarađenih naknada, mada se jasno vidi da zabrinutost ima veće utemeljenje u tvrdnji da gospoda iz vlasti ne ostanu bez sredstava kojima pokrivaju rupe u budžetu, finansirajući nepotrebna radna mjesta svojih partijskih aktivista i penzionisanih lica.
Konjević je upitan i kako bi poslije svega glasao, kada je riječ o skraćenju mandata odbornicima, što su peticjom tražili građani, a on sa vladajućim partijama to odbacio. Odgovorio je da bi sada bio za, ali da je to njegov lični stav.
– Vjerovatno bismo glasali za raspuštanje Skupštine, zato što smo totalno razočarani u vlast, jer zbog svih dosadašnjih dešavanja u Herceg festu, Parking servisu ne možemo da vjerujemo da se odbornička većina tako ponaša – zaključio je Konjević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code