Novska lista: Vladajuća koalicija je bolesna, a Herceg Novi pred kapitulacijom

Novska lista: Vladajuća koalicija je bolesna, a Herceg Novi pred kapitulacijom

2533
9
Podijeli

novska lista logo7Reagujući na proteklu skupštiunsku odluku, kojom se pokreće procedura za prodaju skoro 500 hiljada kvadrata opštinskog zemljišta u Brgulima na Luštici, Predsjedništvo Novske liste tvrdi da to ukazuje na činjenicu da je Herceg Novi kapitulirao pred privatnim interesima. Dirigentska palica kapitulacije u rukama je DPS-a, bilo novskog ili državnog, a vjerno je praćena ostatkom Izbora, navode iz Novske liste:

“Takva izdajnička simfonija kojom se pokušava dotući naš posrnuli grad, na posljednjoj Skupštini dostigla je svoj vrhunac. Otvoreno, iskreno i bez imalo demagogije sada i zvanično možemo reći da je vladajuća koalicija u Herceg Novom kapitulirala predavši se ličnim interesima, stranim tajkunima, korupciji.

Picerija i restoran

DPS nakon što je u Crnoj Gori izvršio sistematsko uništavanje preduzeća i fabrika, nakon izrežiranih stečaja i tendera, odlučio je da posjeti i naš grad, naš Herceg Novi. Znamo ko je DPS, a znamo i da to sam ne može u formalnom smislu da odradi. Potreban mu je saveznik. Tog saveznika odlično poznajemo, iako je mijenjao identitet tokom ovih nekoliko godina – pa je prvo bio NVO Izbor, zatim udruženje građana Izbor, i na kraju ostatak rascijepanog Izbora.

Nakon dvije godine vladavine te družine u koaliciji sa DPS-om, pomaka nema, izborni program u potpunosti zaboravljen, a žičare, tunele, skupe domaće sireve i da ne pominjemo. Desetine hotela, ski centri, glamurozne najave EPK sada su zaboravljeni. Od svega šta na kraju jedino vidimo!? Podignute ruke za prodaju zemlje” – saopštavju iz Novske liste, koji su protiv pohare i rasprodaje zemlje.

– Nama su i đedovi još govorili, da se zemlja prodaje kad je krajnja nužda, kad je bolest u pitanju. Pa sada vidimo punu istinu tih riječi, jer ovdje i jeste bolest u pitanju. Bolesna je danas vladajuća koalicija.

Sjetimo se samo kako je DPS prozivao prethodnu gradsku vlast koja je brojila tanku većinu od 18 odbornika, baš ovakvu kakva je danas. Uz to svakako da dovodimo u pitanje legitimitet te sadašnje većine i njihovih koalicionih 5 odbornika i broja glasova koji stoje iza tih dizača ruke. Sramota je da skoro pola miliona kvadrata opštinske zemlje prodaje ovako krhka većina. Dobro ćemo zapamtiti imena ovih odbornika, smatraćemo ih odgovornima. Ni DPS ni Izbor radom ništa nisu stvorili, a neradom sve rasprodaju. Gdje je u svemu ovome predsjednica Opštine, dok joj se krčmi imovina?

Iskreno se nadamo da će se ova agonija ubrzo privesti kraju, nakon državnih izbora, gdje će i u našem gradu neke stvari biti jasnije – poručuju iz Predsjedništvo Novske Liste.

9 Komentari

 1. Niko vam nije kriv što ne možete da shvatite što je za vas bolje.Ništa nije uništeno,samo se pomalo uređuje koliko se može ono što je decenijama zapuštano zjapilo pod ovim nebom,pored ovoga mora,među ovim ljudima,lijenijem filozofima,gotovanima,koje je država izdržavala do smrti,čast i izvinjenje manjini.Mora da se radi,a ne samo političari,Novska listo.
  0  1
 2. Pobrkali ste neke stvari,nijesu sad lokalni izbori.U decembru će grad preuzeti veliki DPS,bez obzira koji su to ođe likovi,a Izboraši će malo piti kafu i biti na mrežama.Zar ste to zaboravili?Vaše vrijeme je prošlo i znamo vas.
  0  1
 3. Ajde moj Mica idi navijaj…svi znamo tvoje kapacitete …ne zamaraj nas tvojim saopstenjima koji nemaju smisla ,u koja ni ti sam ne znas sta je pisac htjeo da kaze…Jako je porazno za grad kad god ti dobijes medijski prostor…
  0  1
 4. Novska lista…pricate nesto o bravarima,a vas lider je fakultetski obrazovan,pismen… hahahaha… Nije vam valjala ni predhodna vlast,pa ni ova…nikad zadovoljni ha? Najbolje je tako….malo lupetate kao sad i uzimate novac za to. Imate li neki predlog? Resenje? Na sta bi licilo da vam sad neko preda grad. Komedija vjerujem. Zato pridjite malo i pomozite!
  0  0
 5. Ja neznam ni jednu partiju na cijem celu je bravar, ali u Herceg Novom pored trgovaca, sofera, konobara mogu i bravari. Grade pisaca i umjetnika.
  0  0
 6. Baš vi je bila krajnja nužda pa rasprodaste đedovinu prvom ko naiđe vidimo krepavali ste od gladi… Jesu li vam i to đedovi rekli čim rusa vidiš prodaj mu kvadrat a? Slaba je vlast to je tačno njihovom krivicom to je tačno ali sad da je DRPS toliko loš e to ne može biti. Oni 25 god uništavaju i još ima po nešto da se uništi ali u našem gradu poslije 15 godina vladavine ovih tzv srba i srbijanaca ama ništa ne osta a je li dobra ova a
  0  0

Ostavite komentar

*

code