Novska policija podnijela krivične prijave protiv sedam lica zbog krađe i ilegalnog...

Novska policija podnijela krivične prijave protiv sedam lica zbog krađe i ilegalnog posjedovanja oružja

3913
9
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_centar_bezbjednosti_hnSlužbenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su prethodnih dana nadležnim tužiocima podnijeli krivične prijave protiv šest lica. Njih pet se sumnjiče da su počinila šest imovinskih delikata – pet teških krađa i jednu tešku krađu u pokušaju, a jedno lice zbog ilegalnog posjedovanja oružja.
Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti su Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, 16. januara 2016. godine, podnijeli krivičnu prijavu portiv I.M. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja, nekoliko dana ranije, u noći između 13 / 14. januara, iz hale jednog stovarišta u Bijeloj otuđio alat veće vrijednosti – bušilicu, dvije bruslicie i vibracionu brusilicu. Policijski službenici su pronašli i vlasniku vratili otuđeni alat. Osumnjičeni I.M. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu.
Službenici ovog CB-a su, 22. januara ove godine, uz krivičnu prijavu priveli nadležnom tužiocu I.V. (26), M.K. (22) i F.Š. (22) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su, na štetu jednog ugostiteljskog objekta u Zelenici, počinili krivično djelo teška krađa. Sumnja se da su ova tri lica, u noći između 11 i 12. decembra 2015. godine, iz unutrašnjosti objekta otuđili muzički uređaj – pojačalo, lap top i oko 150 eura pazara.
Novska policija je i 26. januara 2016. godine, lišila slobode I.V. (26), iz Herceg Novog, koji je, kako se sumnja, prethodne večeri, nakon obijanja vrata, iz jedne porodične kuće u Kamenarima otuđilo više stvari, iz prostorija na prizemlju televizor i nekoliko flaša alkoholnog pića, vlasništvo D.K, kao i iz prostorija na spratnom dijelu kuće vanbrodski motor, tzv. pentu, vlasništvo T.P. Vanbrodski motor je pronađen kod trećeg lica koje je, kako se sumnja, motor kupilo od osumnjičenog, a potom je vraćen vlasniku. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Državni tužilac mu je odredio zadržavanja do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, koji mu je potom odredio pritvor.
Policijski službenici ovog CB-a slobode su lišili i S.Č. (27) iz Mostara, državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je počinio tri imovinska delikta – dvije teške krađe i tešku krađu u pokušaju. On je, kako se sumnja, u noći između 26. i 27. januara 2016. godine, nakon obijanja vrata odnosno prozora, ušao u dvije apoteke u Herceg Novom odakle je otuđio oko 500 eura, odnosno 421 euro iz jedne i 71,25 eura iz druge apoteke. On je takođe, kako se sumnja, pokušao da obije i poslovnicu jednog privrednog društva ali je od te namjere odustao nakon oglašavanja alarma. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu.
Službenici CB Herceg Novi su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv M.Đ. (48) iz Herceg Novog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, oni su, 26. januara ove godine, prilikom kontorle M.Đ. kod njega pronašli pištolj „M-57“ cal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu. Pištolj je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja – navodi se u saopštenju.

9 Komentari

  1. Pa pomoc je potrebna ocigledno tuzilastvu kada se uzme u obzir bezbroj pokrenutih akcija javno objelodavljenih….nlog za hapsenje ne;moze policija sama sebi dati….bice novski narkomani drogu pecaju a zelenaske kamate i zelenasi imaju imunitet…ove sto ne_cuse zaista treba istaci,mali broj ali znacajan u svakom sistemu u kojem se gleda sacuvati srce a ono je mladost….ocigledno jako kontrolisan biznis za sada …
    0    0

Ostavite komentar

*

code