Novske Maškare sjutra na karnevalu u Budvi

Novske Maškare sjutra na karnevalu u Budvi

0
Podijeli

NVO Maškare Herceg Novi i ove će godine, četvrti put uzastopno, biti „ambasadori“ Herceg Novog, ovoga puta na tradicionalnom budvanskom karnevalu. Karneval se održava u sklopu prve manifestacije „Karnevalske majske večeri“, koju organizuju Turistička organizacija Budva, Opština Budva i NVO “Feštađuni” u saradnji sa Kulturnim centrom “Stara Budva” i hotelom “Majestic”. Program je počeo 29. aprila i trajaće do 6. maja.

NVO Maškare tako će biti jedna od skoro 50 prijavljenih grupa učesnica, odnosno 1.200 učesnika iz Crne Gore i regiona.

Picerija i restoran

Velika povorka XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod sloganom “Prava ljubav nikad ne promaši”, predvođena Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, krenuće budvanskim ulicama sjutra, od 20 sati.

„U grupi nas je 20, a sa nama idu i članovi KSC Diano. Bićemo obučeni kao klovnovi, u bojama mimoze, budući da naš praznik sljedeće godine obilježava 5 decenija postojanja. Na taj način ćemo ujedno promovisati Praznik mimoze i animirati Budvane i goste da nam se pridruže sljedeće godine“, kazao nam je Ivan Peulić, član ove NVO.

Nakon karnevalske povorke, nastupiće Dejan Petrović i Big bend.
NVO Maškare, poslije nastupa u Budvi, kreću sa pripremama za tivatski karneval u junu i nastup na karnevalu u Pančevu.

Novljani će sjutra u 16.30 h, organizovanim prevozom krenuti sa parkinga II faze Instituta.

Obavještenje iz AMS CG

Sve koji žele da prisustvuju sjutrašnjoj karnevalskoj povorci u Budvi, iz AMSCG podsjećaju i na izmjene u režimu saobraćaja, bilo da se odluče za put preko Kotora ili trajekta.
Zbog sanacije magistralnog puta Debeli Brijeg – Kotor, na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično

Zbog sanacije kolovoza na Jadranskoj magistrali, na dionici od Lepetana do Petrovca, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima izvođenja radova
Režim saobraćaja na ukrštanju magistralnog puta Kamenari – Kotor i starog od Risna do Grahova, do zavrsetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code