Novski “Adam i Eva” putuju regionom

Novski “Adam i Eva” putuju regionom

1189
0
Podijeli

adam i eva premijera 180316 1Predstava “Adam i Eva”, po tekstu Miroslava Krleže, u režiji Slobodana Milatovića i uprodukciji “Herceg festa” učestvovaće na dva značajna regionalna festivala.

“Adam i Eva” je uvrštena u repertoar “Purgatorija” u Tivtu, 3. jula, a već 6. jula ova predstava je u zvaničnoj konkurenciji internacionalnog festivala “Glumac Evrope” u Prespi, Republika Makedonija.

Picerija i restoran

Odmah na jesen nastavlja se festivalski put ovog projekta, jer učestvovaće  na festivalu “Nova energija” u Albaniji (Elbasan, Tirana). Osim toga, kandidovana je i za veliki svjetski festival pozorišta u Monpeljeu u Francuskoj.

“Adam i Eva “ je prva prva pozorišna produkcija Herceg festa i premijerno je izvedena 17. marta u Dvorani Park. Po drami Miroslava Krleže režirao je Slobodan Milatović, a uloge tumače novski glumci, Bojana Malinovska, Danilo Babović, Miloš Pejović i Srđan Đorđević. Scenario potpisuje Ferid Karajica, kostimografiju Lina Leković, scenografiju Slobodan Milatović, a dizajn svjetla Mili Malović.

Tema Krležinog komada koji je objavljen 1922, a teatarski uobličen 1925, su muško-ženski odnosi, koji izazivaju patnju, pri čemu nema nikakve razlike između najviših i najnižih nivoa između Adama i Eve u rajskom vrtu i nekog anonimnog para u hotelskoj sobi.

Predstvava očigledno tek počinje buran festivalski život.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code