Novski novinari odlučili: Milosavljević najuspješniji sportista, Jadran najuspješniji klub

Novski novinari odlučili: Milosavljević najuspješniji sportista, Jadran najuspješniji klub

15
Podijeli

Aleksandar Milosavljević iz Kluba sportskih ribolovaca Igalo najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2017. godinu, odluka je žirija sačinjenog od sportskih novinara iz našeg grada. Bronzana medalja na 10. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda najveće je priznanje koje je ikad jedan klub sportskih ribolovaca iz Crne Gore osvojio, a taj trofej od oktobra krasi vitrine KSR Igalo.

Među najuspješnije izabrani su: Danil Merkulov (PVK Jadran), Marko Petković (PVK Jadran), Jovana Terzić (PVK Jadran), Đuro Milanović (Boćarski klub Val-Gojković), Milivoj Dukić (Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“), Jovan Simović (FK Igalo), Nataša Radović (ŽKK Primorje), Armin Prašović (BK Herceg Novi), Luka Čupić (Triatlon klub Herceg Novi) i Jelena Tomašević (Triatlon klub Herceg Novi).

Picerija i restoran

Za najuspješniji klub u 2017. godini žiri je izabrao PVK Jadran, a za najuspješnijeg trenera izabran je Vladimir Gojković (PVK Jadran). Nagradu za životno djelo dobio je Ratomir-Pajo Pavlović, nekadašnji igrač i trener Jadrana i Crvene zvezde.

Posebno priznanje dobiće kadeti Jadrana, koji su sa reprezentacijom naše zemlje na prvenstvu Evrope osvojili zlatnu medalju. To su: Andrej Bosanac, Dragoljub Đurović, Luka Murišić, Danilo Radović, Nikola Jančić, Uroš Vučurović, Marko Radanović i Martin Gardašević.

Za najboljeg sportskog radnika u 2017. godini proglašen je Stefan Vukićević (FK Igalo), dok je za ambasadora novskog sporta u inostranstvu izabran Andrija Prlainović.

Za najperspektivnije mlade sportiste izabrani su: Anđela Antunović (PVK Jadran), Meldin Hodžić (PVK Jadran), Jovana Savković (ŽKK Primorje), Bojana Radnjić (ŽKK Primorje), Jovan Konjević (KK Primorje), Nemanja Mikulić (KK Bijela), Jovana Damjanović (KK Bijela), Đorđe Pešikan (KK Bijela), Nikolina Ilić (KK Kastel Nuovo), Danilo Pavićević (KK As), Vladimir Pavlović (KK As), Miloš Perović (OFK Igalo), Stefan Dajević (OFK Igalo), Nikolina Perunović (FK Obilić), Miloš Đurđević (FK Obilić), Anđela Ivanović (RK Maestral), Jakša Krivokapić (SK Novi), Marko Šendeković (SK Savina) i Nikolina Kokot (DžK Igalo).

Za ostvarene rezultate u sportu, priznanje će dobiti i Olivera Doklestić (tenis), Mladen Ostojić (košarka), Dragan Pešikan (kjokušin karate), Goran Tomić (šah), Saša Kulinović (AK Niskogorac Herceg Novi), Igor Božović (Polino sport) i Nedžad Šukurica (Polino sport).

Ovogodišnji žiri za izbor najuspješnijih sportista Herceg Novog činili su novinari: Zdravko Šakotić, Neđeljko Kočetanović, Dejan Bijelić, Nebojša Gajić i Perica Đaković.

Nagrade i plakete izabranim sportistima biće uručene 22. februara 2018. u 18 sati u Dvorani Park, u okviru sportskog programa Praznika mimoze. Tom prilikom će biti prikazan i kratki dokumentarni film o Momčilu Tapavici, prvom učesniku modernih olimpijskih igara sa prostora bivše Jugoslavije i osvajaču medalje na Olimpijskim igrama 1896. u Atini.

15 Komentari

 1. Pusti Minja ružnu priču i zavist ! Hajde tebe da vidim da prevališ grdne godine života a da postižeš rezultate koji prelaze granice države. Nije riječ samo o profesionalcima i onima do 25-te. Riječ je o sportu koji je ljubav, posebna posvećenost i odricanje, a i koji predstavlja Herceg novi i Crnu Goru.

 2. A imamo i mi klub na Zeleniku ali tu nema uspješnijeh ni perspektivnijeh ili nijesu podobni, tako da ih nema na spisak.Gotovo svaki klub ima bar po jednoga predstavnika, e sad kome ova đeca ođe da zafale, treneru ili upravi jer nije bas da se bar troje od njih ceteres ne moze izabrat. Pa i da su međ najgore vala su mogli dvojicu odole dopisat.Fala druzini koja je odradila posa pravo.Živjeli.

  5
  4
 3. Spustili ste i zivot na najnizi oblik , tako ste i sport , na zalost!!! Kako ribolov moze biti sport ? Da bi neki sport bio sport po definiciji mora da ima odredene preduslove i nacin na koji se prakticira . To ribolov sigurno nije , kao ni pljuvanje u dalj . Ni šah nije sport ni automobilizam nije sport.itd Na fakultetu za fizicko vaspitanje raspitajte se o definicijama sporta. A ovo sa ovom Oliverom je posebna prica. Sve vam s brda s dola !!!

  4
  2
  • Jovo# Vidi se da si sa planina dosao. Ali ne bi lose bilo da podes do nekog jedrlicarskog kluba da vidis kako je lagan sport. Brzo ce ti pivo izaci na nos !!!

Ostavite komentar

*

code