Novski odbornici dva mjeseca privode kraju jednu sjednicu

Novski odbornici dva mjeseca privode kraju jednu sjednicu

9
Podijeli

Redovna, XXIII sjednica lokalnog parlamenta, započeta još 26. septembra, trebalo bi treći put da bude nastavljena sjutra. Preostalo je da se odbornici pozabave sa 12 tačaka dnevnog reda.

so hn 070616Trebalo bi da se izjasne o predlozima odluka o završnom računu budžeta opštine za 2015. godinu, davanju saglasnosti na memorandum o saradnji za sprovođenje regionalnog stambenog programa, kao i o zaključenju sporazuma o regulisanju imovinsko pravnih odnosa.

Picerija i restoran

Biće utvrđena lokacija za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture  u Đenovićima, kao i kriterijumi za raspodjelu sredstava za izdavačku djelatnost. Odbornici treba da daju i saglasnost na program podizanja spomen obilježja u 2016. godini.

Sjednica je prošlog četvrtka odložena zbog nedostatka kvoruma, jer je opozicija insistirala da zasjedanju prisustvuje svih 18 članova vladajuće koalicije DPS – Izbor.

Na prvom zasijedanju, 26. septembra, usvojena je odluka o prodaji 486.265 kvadrata zemlje u Brgulima, na poluostrvu Luštica, u zahvatu GUP a Opštine Herceg Novi, kao i o prenosu ovlašćenja na Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i Tendersku komsiju za valorizaciju turističkih lokaliteta.

9 Komentari

Ostavite komentar

*

code