Novski šahisti počinju pohod na plasman u prvu ligu

Novski šahisti počinju pohod na plasman u prvu ligu

0
Podijeli

Takmičari Šahovskog kluba Herceg Novi 1949 nakon 3 godine pauze vraćaju se u 2. Crnogorsku šahovsku ligu. Prvi vikend prvenstva igra se u Mojkovcu, u motelu Most, od sjutra do nedjelje, a na programu su 4, od 7 planiranih kola.

Novljani su najveći favoriti za osvajanje trofeja i plasman u viši rang takmičenja.

Picerija i restoran

Prema riječima sekretara kluba i jednog od nosilaca igre, Miloša Bubanje, ŠK Herceg Novi 1949 se nakon pauze, zbog nesretnog ispadanja administrativnim putem, vraća takmičenju mnogo jači.

– Po rejtingu smo najjači u ligi. Nadam se da ćemo dokazati da smo veliki favoriti. Protivnike ne smijemo potcijeniti. Iako smo na papiru jači od svake ekipe, to treba dokazati za šahovskom tablom. Vjerujemo da ćemo u prva četri kola riješiti dilemu oko osvajanja prvog mjesta i plasmana u prvu ligu, što nam je i prioritet – ističe on.

Ove sezone 7 ekipa učestovaće u borbi za titulu, a prve dvije obezbijediće plasman u viši rang. Protivnici ekipi iz Herceg Novog biće Bihor iz Petnjice, Anpasan iz Kolašina, Mornar iz Bara, Brskovo iz Mojkovca, Plavsko Jezero iz Plava i Komovi iz Andrijevice.

Drugi vikend prvenstva na programu je od 16. do 18. novembra, kada će biti odigrana preostala 3 kola.

Nastup ŠK Herceg Novi 1949 na prvom vikendu Druge šahovske lige podržala je Opština Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code