NOVSKI SREDNJOŠKOLCI OSVOJILI JEDNO DRUGO I DVA TREĆA MJESTA U TAKMIČENJU MJEŠOVITIH...

NOVSKI SREDNJOŠKOLCI OSVOJILI JEDNO DRUGO I DVA TREĆA MJESTA U TAKMIČENJU MJEŠOVITIH ŠKOLA

83
0
Podijeli

Učenici hercegnovske SMŠ Ivan Goran Kovačić bili su uspješni na državnom takmičenju srednjih stručnih škola, koje je održano u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković” u Podgorici i Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću.

U oblastima: trgovina, turizam i ugostiteljstvo, iz predmeta restoraterstvo, Srednja mješovita škola ‘Ivan Goran Kovačić’ osvojila je drugo i treće mjesto, saopšteno je iz Centra za stručno obrazovanje. Takođe oblasti građevinarstva, predmeta građevinske konstrukcije, Novljani su zauzeli treće mjesto.
Na takmičenju su znanja, vještine i kompetencije pokazale 92 ekipe, odnosno 276 učenika iz 19 gradova Crne Gore. Centar za stručno obrazovanje, kao organizator i škole domaćini, željeli su da afirmišu znanje učenika, promovišu timski duh i unaprijede saradnju među školama na nacionalnom nivou.
Ovaj događaj ispratio je veliki broj direktora i nastavnika srednjih stručnih škola, predstavnika obrazovnih institucija, a bili su prisutni i gosti iz srednje škole iz Ljubljane.
– Rezultati ukazuju na kvalitet i konkurentnost znanja i vještina učenika stečenih kroz obrazovne programe koji se realizuju u srednjim stručnim školama u Crnoj Gori u sve tri regije, a poslužiće kao podsticaj narednim generacijama učenika da se opredijele za srednje stručne škole i nakon njihovog završetka budu spremni za tržište rada”, ističe se u saopštenju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code