“NOVSKI TIĆI” VOLE PLANINE I ZDRAV ŽIVOT PLANINE

“NOVSKI TIĆI” VOLE PLANINE I ZDRAV ŽIVOT PLANINE

354
0
Podijeli

Tura do Sv Ilije1Planinarska sekcija „NOVSKI TIĆI”, koja je prvi put u Boki osnovana u nekoj osnovnoj školi, u OŠ Milan Vuković na Savini već je krenula u planinarsku misiju po zaleđu Herceg Novog. Sekciju su nedavno osnovale nastavnice Zorica Murišić, Živana Vukšić i Vanja Krivokapić, uz podršku direktora škole Željka Bojovića, a u saradnji sa planinarima Planinarskog kluba “Subra”.

Proteklog vikenda „Novski tići” pridružili su se planinarenju koje su, povodom Dana opštine Herceg Novi, organizovali iskusni članovi “Subre”. Sa parkinga Instituta “Dr Simo Milošević” krenuli su u laganu šetnju do vrha Ilijinog brda (418 m.n.v.), iznad sela Žvinje.
Tura do Sv Ilije2“Destinacija je odabrana zbog najljepšeg pogleda na Herceg-Novi, Bokokotorski zaliv i zaleđe. Uspjeli smo napokon da pokrenemo ovakvu sekciju makar u jednoj školi u Herceg Novom, i nadam se da ćemo to uspjeti i u ostalim školama, kako bi djeca, zajedno sa našim planinarima, upoznala zaleđe našeg grada” – kazao je predsjednik ovog kluba, Duško Avramović.
On je dodao i da planiraju i predavanja u školi četvrtkom i da će nastojati da svake subote izvode djecu na ovakve izlete ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali.
Jedan od planinara PK Subra, Nikola Brajović ističe da je veliko zadovoljstvo raditi sa djecom tim više što su djeca veoma disciplinovana i što je najbitnije – zainteresovana za ovakav vid druženja. Nada se da će nastaviti saradnju sa OŠ Milan Vuković.
A djeca kao djeca – puna utisaka i novih saznanja sa oduševljenjem čekaju sljedeći izlet. Puna utisaka je i jedna od učenica OŠ Milan Vuković Milka Rabrenović koja kaže da je izlet bio veoma zanimljiv dodajući da su dosta toga vidjeli. Andrea Seferović takođe ne krije oduševljenje što je sa društvom iz razreda posjetila Žvinje, s obzirom da nikada nije bila na Žvinjama.
Tura do Sv Ilije3Planinarski “prvijenac” Novski tići imali su prije desetak dana kada su sa planinarima PK Subre planinarili do sela Žlijebi (701m.n.v.), poviše Herceg-Novog. Paraglajderi Paraglajderskog kluba „Adria fly”, Duško Stevović i Darko Šiljegović, priredili su tada božanstveno iznenađenje malim planinarima. Dok su se djeca odmarala na proplanku sela Žlijebi, paraglajderi su preletjeli iznad njih i bacali bonbone.
U “Novskim ‘tićima” su djeca koja vole kretanje na čistom vazduhu, uživanje u prekrasnim vidicima, obilazak i upoznavanje ljepota zavičaja, druženje i sticanje novih prijatelja, izazov, istraživanje, razvijanje samopouzdanja – djeca koja žele da se razviju u zdravu i ispunjenu ličnost. Sekcija trenutno broji više od 140 članova, učenika od 1. do 9. razreda, a broj djece je svakim danom sve veći, što jasno govori kolika je bila potreba za „vraćanjem djece prirodi”.tura zlijebi novski ticinovski tici1

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code