Novski učenici ostvarili dobre rezultate iz matematike na Olimpijadi znanja

Novski učenici ostvarili dobre rezultate iz matematike na Olimpijadi znanja

801
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore, Olimpijadi znanja 2018, 5. maja u Podgorici, Ognjen Kovačević iz OŠ Dašo Pavičić i Milan Lečić iz OŠ Ilija Kišić, učenici 9. razreda, postigli su zapažene rezultate iz matematike.

U konkurenciji od 27 učenika u kategoriji matematika za deveti razred, Ognjen Kovačević osvojio je 40 poena i time zauzeo četvrto mjesto, sa mentorkom Jelenom Reković. Milan Lečić se plasirao na peto mjesto sa 35 poena, uz pomoć mentorke Cvije Blagojević.

Picerija i restoran

Takmičenje je organizovano iz matematike, fizike, biologije i programiranja, u zgradi Tehničkih fakulteta. Cilj je popularizacija prirodno-matematičkih nauka i težnja da se podstaknu daroviti  učenici da razviju i iskažu svoj talenat.

Pokrovitelji su Rektor Univerziteta Crne Gore, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, kompanija doMEn i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code