Novski vatrogasci spremni za vrelo ljeto, Luštica dobila dobrovoljno vatrogasno društvo

Novski vatrogasci spremni za vrelo ljeto, Luštica dobila dobrovoljno vatrogasno društvo

2
Podijeli

Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi spremno dočekuje ljetnju, odnosno požarnu sezonu. Osim dijela nove opreme, 18 kompleta zaštitnih odijela i čizama, 7 kamiona i 4 mala vozila, od ove godine imaju pomoć dva nova dobrovoljna vatrogasna društva. Nedavno je počelo s radom DVD Bijela, a od danas i zvanično postoji organizovano DVD društvo na hercegnovskom dijelu Luštice.

U stalnoj „postavi“ u glavnom sjedištu Službe u Meljinama aktivna su 34 vatrogasca raspoređena u 4 smjene, uz deset dobrovoljaca u Bijeloj i isto toliko na Luštici, potvrdio je Radiju Jadran v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović:

Picerija i restoran

– DVD Bijela posjeduje dva kamiona i malo vozilo, a DVD Luštica dva kamiona. Iz MUP-a smo danas dobili rješenje o njihovom formiranju, iako ga još zvanično nismo otvorili – kazao je Ćirović.

Kako je dodao, veliku zahvalnost duguju TO Herceg Novi koja im je obezbijedila 32 šljema za šumske požare i hotelu Lighthouse koji je obezbijedio ljetnje majice i dukseve.

Uz to, tokom ljetnje sezone biće najvjerovatnije kao i ranijih godina organizovani čuvari na nekoliko gradskih lokacija, čiji će zadatak biti obilazak terena i prijavljivanje požara. Oni će biti raspoređeni na Savini, Borićima, Vrbanju i Bjelskim Kruševicama.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code