Novski “Vodovod” pred dobijanjem međunarodnih sertifikata

Novski “Vodovod” pred dobijanjem međunarodnih sertifikata

1239
7
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi dobilo je potvrdu setifikacione provjere prema zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001, HACCP i ISO 22000. To znači da će preduzeće uskoro dobiti međunarodne sertifikate za proizvodnju i distribuciju vode za piće, prikupljanje i odvođenje otpadnih voda.

images_slike_gradovi_hn_objekti_vodovod_i_kanalizacija_2Ovim hercegnovski „Vodovod i kanalizacija“ postaje prvo preduzeće u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Crnoj Gori koje je dobilo potvrdu da svojim aktivnostima upravlja na integrisan način, u skladu sa međunarodnim standardima, saopšteno je iz opštinske press službe.

Picerija i restoran

Rezultati provjere, koja je održana 11. novembra, su bili zadovoljavajući, te je i rukvodilac sertifikacionog tima dao pozitivnu preporuku za izdavanje sertifkata. Provjeru je radila kompanija „Bureau Veritas Certification“ koja se bavi ocjenom usaglašenosti i sertifikacionim uslugama.

Sertifikacijom preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ pokazuje uspješnu primjenu navedenih međunarodnih standarda, što je i potrošačima i ostalim zainteresovanim stranama dokaz da postoji uspostavljen odgovarajući sistem menadžmenta u oblasti kvaliteta pružanja usluga, bezbijednosti vode, odnosno zdravstvene ispravnosti vode i zaštite životne sredine. Time se takođe stvaraju pretpostavke za tržišno poslovanje preduzeća.

–      Dobijanje sertifikata rezultat je inicijative i uloženih napora rukovodstva Opštine Herceg Novi i preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ na poboljšanju pružanja javnih usluga u oblastima proizvodnje i distribucije vode za piće, te prikupljanja i odvođenja otpadnih voda – navodi se u saopštenju.

Prilikom projektovanja sistema uzeti su u obzir uticaji na životnu sredinu vezani za rad budućeg kanalizacionog sistema sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, ali do početka njegovog rada, segment prečišćavanja otpadnih voda nije obuhvaćen sertifikacijom.

Sertifikaciju IMS obavila je renomirana kuća „Bureau Veritas Certification“, koja uz „SGS“ predstavlja svjetskog lidera u ovoj oblasti. Važenje sertifikata je 3 godine, uz obavezu sprovođenja godišnjih nadzornih provjera, kojima treba da se pokaže usaglašenost IMS sa navedenim međunarodnim standardima.

7 Komentari

  1. Bas zanimljivi komentari , to su isti oni koji rade u vodovodu i ostali na visokim pozicijama iako su zadnjih 15 godina unistavali firmu nosili sve sto su mogli a sada im nevalja ni direktorica ni vlast sram da ih bude .
    0    0
  2. Priznanje primamo u sedmici kad saznajemo da su gubici vode 70 % i da slijedi dan bez vode. Sigurno nema boljih od nas. I dalje imate para za diplome.
    0    0

Ostavite komentar

*

code