Novskim ulicama, u februaru, prva trka karića “Karotrc 2018”

Novskim ulicama, u februaru, prva trka karića “Karotrc 2018”

16
Podijeli

Skoro zaboravljena, a nekad jako popularna i starijim generacijama poznata trka karića, odnosno trokolica, karota ili balinjera, pod nazivom “Karotrc 2018” priprema se za sljedeći Praznik mimoze. Organizator je NVO Maškare, a trasa je od Gradske kafane, kroz ulicu Partizanski put do Škvera.

Ilustracija, Foto: Šibenski portal

– Vraćamo zaboravljeno i oživljavamo tradiciju. Dobra volja, daska, kuglageri, pila, ekseri, šarafi… i na vrh uzbrdice, pa onda do dna. Trkačko prevozno sredstvo zvano karić. Neko ga zove još karoca, trokolica, karota, kar, balinjera… Dobra zabava, dobra energija, pozitivna atmosfera, muzika, sudije, nagrade, od Gradske kafane, bifea Beograd, ulicom pored SDK, Tača, Bega, Valentina, Tri lipe, Citadele i onda na cilj, na Škver, ispred Citadele. Očekuje se ni manje ni više nego pravi spektakl – poručuju organizatori.

Picerija i restoran

Trka je podjeljena u dvije kategorije K1-jednosjed i K2-dvosjed. Pored toga ocijenjivaće se i najatraktivnija vožnja, a i najsporiji takmičar će biti nagrađen.

Maloljetni takmičari mogu učestvovati samo uz odobrenje roditelja. Kategoriju K1 mogu voziti svi od 14 do 65 godina, muškarci i žene , a K2 takođe od 14 do 65, muškarci, žene i mješovita ekipa.

– Pravila su jednostavna i zato ih se lako pridržavati. Staza će biti obezbijeđena branicima i zaštitnim ogradama. Inače, u ovom sportu nisu poznate veće povrede od ogrebotina, ali svakako organizatori propisuju obaveznu opremu bez koje takmičari neće moći da učestvuju u trci –  navode iz NVO Maškare.

Obavezna oprema za svakog takmičara: moto kaciga, štitnici za koljena i laktove. Preporučuju se moto odjelo i rukavice, kako  bi se učesnici osjećali sigurnije.

Na stazi će biti 5 sudija koji će mjeriti vrijeme, start, prolaz i cilj, a ujedno kontrolisati trku.

Nagrade:
kategorija K1-jednosjed                                    kategorija K2-dvosjed
I mjesto 100,00  eura                                        I mjesto   200,00  eura
II mjesto 50,00  eura                                        II mjesto  100,00  eura
III mjesto  30,00 eura                                       III mjesto   50,00  eura

Sve zainteresovane (fizička i pravna lica) za ovaj događaj‚ organizatori pozivaju da se što prije prijave kao pojedinci i ekipe, kako bi stvorili uslove za što bolju organizaciju.

Ostale informacije dostupne su na: 069 196 272 (Ivan) ili 068 556 334 (Žile)

Pirjave poslati najkasnije do 15. februara 2018. na mail: karotrchercegnovi@gmail.com

Radi što bolje organizacije u narednom periodu biće  osnovana FB grupa.

16 Komentari

 1. Bijeljani su najbolji u ovome a to cu dokazat iako sam sad igaljanin 😉 mi smo ko djeca nosili karice na bjelske krusevice sat vremena da bi se za 5 min spustili u dno kamenara 😉 nove nike airmax2 do kamenara vise nisi bile ni za igru 😉

  7
  4
 2. Bravo! Vrh! A tek staza uuuuuuuuu!!!

  Taj zvuk kuglagera po asfaltu… pa šuljanja patika… auuuuuuuu! Obavezno!!!

  Ah ko klinac sam jurio kod servisera na Toploj da dobijem kakav stari ležaj da skucamo karić 😀 😀 Kakve su to paklene mašine bile 😀

  11
  4
  • Bob tim sa Tople II baca rukavicu i poziva na dvoboj od S-2 do “borbe” 😀 😀

   Ulica je još uglačana i svi detalji kapija i prolaza su ostali isti 😀

   3
   1

Ostavite komentar

*

code