NOVSKIM VATROGASCIMA TREBA JOŠ JEDNA CISTJERNA – INSTITUT IGALO PRIMJER DOBRE HIDRANTSKE...

NOVSKIM VATROGASCIMA TREBA JOŠ JEDNA CISTJERNA – INSTITUT IGALO PRIMJER DOBRE HIDRANTSKE ZAŠTITE

96
0
Podijeli

Rad hercegnovske Sužbe zaštite i spasavanja ima ogroman značaj tokom cijele godine, posebno u ljetnjim mjesecima, zato je prioritet nabavka još jedne cistijerne.

Biće sačinjena lista prioritetne protivpožarne i opreme za borbu protiv poplava koju je neophodno nabaviti za Vatrogasnu jedinicu – zaključili su predsjednik opštine Dragan Janković i predsjednika Skupštine opštine Andrije Radmana sa komandirom Vatrogasne jedinice Vidakom Vukovićem, zamjenikom komandira Zlatkom Ćirovićem, kao i sa rukovodiocem Službe zaštite i spasavanja Aleksandrom Škobaljem.
Čelnici opštine su obišli Dom i upoznali se detaljno sa uslovima rada zaposlenih. Predstavnici Vatrogasne jedinice su istakli da je Institut dr Simo Milošević primjer objekta sa dobrim protivpožarnim “pojasom zaštite” odnosno hidrantskom mrežom. Problem mogu predstavljati soliteri u Igalu koji još uvijek nemaju formirane Skupštine stanara, koje su neophodne da bi se mogle sprovesti preventivne mjere protivpožarne zaštite. Od sjutra će biti uvedena dodatna, pripravna smjena.
Situacija sa opremom za borbu protiv poplava je drugačija. Fale kabanice, čizme, pumpe… Janković i Radman su pozvali rukovodioce Službe da i to stave na listu prioritetne opreme i koju treba nabaviti kako ne bi nespremni dočekali jesenji i zimski period.
Predstvnici ove važne službe zadovoljni su podrškom koju su dobili u lokalnoj samoupravi i nadaju se da će dobiti kvalitetniju opremu, a time i veću mobilnost .
Služba zaštite je kvalitetno ušla u izradu plana priprema za sezonu. Primljeno je pet sezonskih vozača i četiri čuvara.
Predsjednik opštine Dragan Janković prenio je predstavnicima Vatrogasne jedinice čestitke i zahvalnost gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića za pomoć koju su im pružili prošlog vikenda u gašenju velikog požara, kada su obezbjeđivali dva sela u Popovom polju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code