NOVU SEZONU NA ŠKEVRU OTVARAJU VATERPOLISTI JADRANA I BRAZILA

NOVU SEZONU NA ŠKEVRU OTVARAJU VATERPOLISTI JADRANA I BRAZILA

143
0
Podijeli

Nakon višemjesečne pauze, prijateljskom utakmicom između PVK Jadran i reprezentacije Brazila, predvođene Ratkom Rudićem u ponedjeljak će biti otvorena “sezona” na otvorenom bazenu na Škveru.

Uz slobodan ulaz, početak utakmice planiran je za 17 h.
– Nakon nešto manje od šest mjeseci, trenažne i takmičarske aktivnosti biće nastavljene na nama najmilijem mjestu, na Škveru, kazao je za Radio Jadran, sportski direktor Jadrana Miloš Mračević.
Na ovu ideju u Jadranu su došli nakon razgovora i prijateljskih odnosa sa jednim od najtrofejnih vaterpolo trenera Ratkom Rudićem, dodaje Mračević, budući da on od nedavno “vodi” reprezentaciju Brazila koja će se pripremati u Hrvatskoj.
– Od 19. aprila biće par dana u Dubrovniku, nakon čega nastavljaju pripreme u Rijeci. Rudić je izrazio želju da sa ekipom posjeti Crnu Goru, mi smo to prihvatili, insistirajući da to bude na većem nivou i da napravimo jednu prijateljsku utakmicu kao dodatnu promociju jako uspješne Jadranove sezone i ekipe u dosadašnjem dijelu sezone. Biće to svakako i prava poslastica za sve Jadranaše i ljubitelje vaterpola koji vole da pogledaju dobru utakmicu – obećava Mračević.
Ovim se nastavlja tradicija dolaska dobrih vaterpolo ekipa na pripreme u Herceg Novi, što je dobra promocija i grada i bazena koju pruža Jadran. Mračević je podjsetio da je pred prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Barseloni, od 16, čak pet ekipa bilo na pripremama na Škveru – reprezentacije Crne Gore, Srbije, Australije, Kanade i Kazahstana. To je dobra promocija za grad i državu.
– Nastavljamo tim tempom ove godine, što je ujedno dobra najava za ponovni dolazak inostranih reprezentacija koje će trenirati ponovo na Škveru ovog ljeta. Već u junu na pripreme dolaze crnogorske „ajkule” kao i reprezentacija Njemačke. Krajem juna i početkom jula biće odigrane trening utakmice između crnogorske i reprezentacije Španije. Mračević dodaje da je za avgust već najavila dolazak i reprezentacija Australije, a u pregovorima su i sa reprezentacijom Gruzije i Rusije.
Ako vrijeme dozvoli i polufinale play off-a Crne Gore, zakazano za 23. april moglo bi biti odigrano u “hramu” novskog vaterpola na Škveru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code