NTO: CRNA GORA HIT DESTINACIJA U REGIONU ZA NOVOGODIŠNJI PROVOD

NTO: CRNA GORA HIT DESTINACIJA U REGIONU ZA NOVOGODIŠNJI PROVOD

0
Podijeli

I ove godine Crna Gora je opravdala očekivanja i potvrdila imidž hit destinacije u regionu kada je riječ o “najluđoj” noći u godini.

Oko 37.000 turista odlučilo je da novogodišnje praznike provedu u našoj zemlji, što je za 5% više u odnosu na isti period prethodne godine -saopštavaju iz NTO.
Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije.
Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Danijela Alibabića, Nine Žižić, Milene Vučić, Bijelog dugmeta, Tonija Cetinskog, Parnog valjka i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca.
Takođe, program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija „Od Božića do Božića” u Kotoru, doček na šetalištu na Maloj plaži u Ulcinju, gradskim trgovima u Baru i na Škveru u Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika.
Zimski ski centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom novogodišnjih praznika, za oko 10% bolju u odnosu na uporedni period prethodne godine. S obzirom na povoljne najave meteorologa kada je visina sniježnog pokrivača u ski centrima u pitanju i cjenovno konkurentne aranžmane može se očekivati uspješna zimska turistička sezona.
Za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo se mjesto više. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli „Splendid” u Bečićima, „Palas” u Petrovcu, „Lipka” u Kolašinu i „Planinka” na Žabljaku.
Najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.
Brojne novinarske ekipe iz regiona izvještavale su iz Budve sa spektakularnog dočeka, tako da je ovaj događaj imao i izuzetan promotivani efekat.
Call centar Nacionalne turističke organizacije 1300 je tokom praznika primio pedesetak poziva koji su se većinom odnosili na pružanje servisnih informacija o vremenskim prilikama, stanju na skijalištima, organizovanom prevozu, cijenama smještaja nakon praznika itd. Značajnijih pritužbi nije bilo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code