NTO na sajmu turizma u Napulju

NTO na sajmu turizma u Napulju

1070
1
Podijeli

Turistička ponuda Crne Gore uspješno je predstavljena na 21. Sajmu turizma “BMT Borsa Mediterranea del Turismo”, od 24. do 26. marta u Napulju u Italiji.

U okviru ponude Nacionalne turističke organizacije, predstavile su se i lokalne TO Budve i Bara, kao i nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines i hotel Maesstral Resort & Casino.

Picerija i restoran

Posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o turističkoj ponudi Crne Gore. Interesovanje turističkih agencija za predstojeću sezonu bilo je veliko. Posebno su se interesovali za kulturno-istorijsko nasljeđe i nove trendove kao što su seoski turizam i aktivni vidovi odmora.

Jedan od vodećih italijanskih turoperatora “Balkan Express” najavio je čarter letove za Crnu Goru, u periodu od juna do septembra, iz Napulja, Salerna, Barija, Rima i Verone. Ovaj turoperator u svojim katalozima nudi odmor u Budvi već od 290 eura.

Ove godine, sajam turizma u Napulju privukao je 350 izlagača, uz učešće najvažnijih turoperatora, turističkih agencija, avio kompanija, turističkih organizacija, različitih udruženja i okupio više od 18 000 posjetilaca tokom tri izložbena dana.

U  toku 2016. godine Crnu Goru je posjetilo 39 626 turista iz Italije, što je za 3,61 % više u odnosu na isti period 2015. godine, koji su ostvarili 172 724 noćenja što je za 3,18 % više u odnosu na isti period 2015. godine.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code