NVO ”EXPEDITIO” – 15 GODINA BORBE ZA ODRŽIVI RAZVOJ

NVO ”EXPEDITIO” – 15 GODINA BORBE ZA ODRŽIVI RAZVOJ

0
Podijeli

EXPEDITIO_logoNVO “EXPEDITIO’’ slavi danas 15 godina rada i značajne  misije, podsticanja održivog prostornog razvoja u Crnoj Gori i regionu kroz djelovanje u oblasti održive arhitekture, kulturnog nasljeđa, planiranja prostora, kao i kroz aktivnosti koje doprinose ukupnom razvoju civilnog društva.

Prvi studentski projekat – EKSPEDICIJA PERAST ’97, ova NVO je organizovala u godini osniovanja, 1997 godine, a  poslije 15 godina rada iza njih je preko 50 realizovanih projekata, 32 objavljene publikacije, 24 postavljene  izložbe.

Picerija i restoran

U izjavi za Radio Jadran, program-menadžerka ove NVO, Tanja Rajić, ističe i da su pokrenuli i 15 website-ova, organizovali brojne radionice, treninge, prezentacije i diskusije.

“Expeditio” ima oko 400 članova i 80 volontera. Sarađivali su sa preko 90 partnera iz Crne Gore ali i regiona, i predstavljali Crnu Goru oko 180 puta na različitim seminarima. Dobitnici su 14 različitih nagrada i priznanja.

 

Međutim, prema riječima Tanje Radijić, time nije završena njihova misija, jer ova organizacija i dalje nastavlja sa aktivnostima koje se tiču održive arhitekture, kulturnog nasljeđa i prostornog planiranja. Namjeravaju i da se više uključe u oblast “zelene arhitekture”, odnosno održivog građenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code