NVO Mladi Romi u akciji čišćenja naselja u Drenoviku

NVO Mladi Romi u akciji čišćenja naselja u Drenoviku

941
1
Podijeli

kucice za rome drenovik 280316 1Nevladina organizacija Mladi Romi, u želji da doprinese konačnom završetku izgradnje objekata za ugrožene romske porodice, organizuje u subotu, 3. septembra, u 9 h, akciju čišćenja naselja u Drenoviku. Izgrađeno je 6 kućica socijalnog stanovanja za porodice sa Šišteta.

U akciji uređenja naselja će, pored budućih korisnika, učestvovati i omladina iz hercegnovske romske zajednice. Zahvalni su preduzeću „Komunalno stambeno“ na pomoći i pozivaju sve zainteresovane predstavnike institucija, preduzeća i građane da im se pridruže.

Porodice sa Šišteta nestrpljivo čekaju da se u što skorijem roku presele u nove domove. Pored akcije čišćenja naselja planirana je i prezentacija dosadašnjih aktivnosti u izgradnji objekata, kroz izložbu fotografija i zajedničko druženje.

Gradnja kućica počela je prošle godine u septembru, uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke. Projekat je implementirala njemačka humanitarna organizacija Help, Opština Herceg Novi i NVO Mladi Romi.

1 komentar

  1. Da li neko od gradjana zeli sutra da pomegne? Nije valjda da se bojite isprljati ruke? Sura ce nam svima trebati pomoc (pa i nasoj djeci).
    0    0

Ostavite komentar

*

code