NVO Sinergija o zajedničkom tretmanu austrougraskih tvrđava

NVO Sinergija o zajedničkom tretmanu austrougraskih tvrđava

1007
0
Podijeli

U galeriji „Novi, to sam ja“ na Trgu Nikole Đurkovića, NVO Sinergija priprema za sjutra u 19 h tri izlaganja o integralnom tretmanu austrougarskih tvrđava u Boki i njihovom uključivanju u savremene vidove života, turizam koji podjednako vrednuje kulturni značaj tvrđava i ekonomski prosperitet sredine u kojoj se nalaze.

au-tvrdjave-plakat– Tim povodom ugostićemo Ljubinku (Lieve) Vukanić, urbanistu, konsultanta i docenta iz Holandije, koja je rođena u Kotoru i u čestim je posjetama. Takođe će izlaganje imati i autor knjige “WERK – Austrougarske tvrđave u Crnoj Gori”, Radojica Rašo Pavićević. Govoriće na temu “Strateška analiza razvoja i zadatka austrogarske tvrđave u Crnoj Gori“ – najavljuje arh. Vuk Čvoro, iz NVO Sinergija.

Picerija i restoran

Čvoro će prirediti treće izlaganje o preventivnim privremenim namjenama ovih objekata do konačne upotrebe, aktivizmu civilnog sektora koji igra bitnu ulogu u ovome, kao i sistemskom posmatranju utvrđenja kao cjeline, ne parcijalno.

Organizatori će poslije izlaganja inicirati diskusiju u koju žele da uključe sve prisutne kako bi dali svoj doprinos daljem razvoju, istraživanju i primjeni ovog projekta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code