OŠ ”DAŠO PAVIČIĆ” U PROGRAMU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

OŠ ”DAŠO PAVIČIĆ” U PROGRAMU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

151
0
Podijeli

osnovna skola daso pavicic rjNajveća OŠ u Herceg Novom “Dašo Pavičić”, na Toploj, uključena je u program energetske efikasnosti koji sprovodi Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ministarstvom ekonomije. Tako bi škola, koristeći novčana sredstva KFW banke u znatnom dijelu trebalo da bude renovirana.
Kako nam je rekao direktor, Nikola Stojanović, tender je u toku, a krajem mjeseca trebalo bi da bude poznato da li će škola biti izabrana, ili će u „trci” za novčana sredstva – biti sljedeće godine. Prema njegovim riječima, radi se o velikoj investiciji, ali tačan iznos novca koji će biti opredijeljen Stojanović još ne zna. „Biće urađena fasada, zamijenjena kompletna stolarija, napravljena krovna izolacija, kao i obavljena rekonstrukcija mokrih čvorova. Za ovakvo uređenje škole potrebna su velika sredstva. Uspjeli smo da malo „dotjeramo” grijanje, kako bi se energetska efikasnost u objektu popravila. Radi se o čuvanju toplote zimi, ali i sprječavanju toplote da ljeti „ulazi” u prostorije. Da bi se manje hladilo i manje grijalo” – navodi Stojanović.
Podsjetićemo, Vlada Crne Gore je 13. oktobra 2005. godine usvojila Strategiju energetske efikasnosti Crne Gore, a prvi Akcioni plan energetske efikasnosti za period 2010-2012. Vlada je usvojila 25. decembra 2010. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code