O IZBORU PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI 17. APRILA

O IZBORU PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI 17. APRILA

123
0
Podijeli

Za 17. april predsjednica Skupštine opštine Herceg Novi Danijela Đurović sazvala je 17. redovnu sjednicu Skupštine opštine. Predloženi dnevni red ima jednu tačku, izbor predsjednika Opštine Herceg-Novi.

To je tačno sedam dan prije isteka roka mandata sadašnjem predsjedniku Dejanu Mandiću, koji je 24. aprila 2009. godine položio zakletvu za drugi mandat.
Za sada je jedino SNP, najjača članica koalicione vlasti u Herceg Novom, objavila da ima kandidata, Obrada Gojkovića, akuelnog predsjednika te partije.
Iz najmanje opozicione partije u lokalnom parlamentu, Novske liste, najavili su za 14. ili 15. april press konferenciju na kojoj će saopštiti ime svog kandidata za predsjednika opštine.
Oni su, kako saznajemo, tražili odlaganje sjednice Skupštine, zbog ulaska u Vaskršnje praznike, ali predlog nije prihvaćen.
Iz hercegnovskog DPS-a za druge medije nezvanično je rečeno da su iznenađeni izborom Gojkovića za kandidata, te da će “DPS učiniti sve da obezbijedi tajno glasanje” – prenio je CdM.
Podsjećamo da do tajnog glasanja po Statutu Opštine Herceg-Novi, o načinu izbora predsjednika, dolazi u slučaju ako je za predsjednika predloženo više kandidata.
Početak sjednice zakazan je za 11.30.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code