OBALA U NOVOM SANIRANA, PREOSTALO ASFATIRANJE U MELJINAMA

OBALA U NOVOM SANIRANA, PREOSTALO ASFATIRANJE U MELJINAMA

96
0
Podijeli

Konzerviranje gradilišta i vraćanje raskopane obale u prvobitno stanje, na trasi izgradnje kanalizacionog kolektora, u najvećem dijelu su završeni tokom vikenda.

– Preostaje još završno asfaltiranje raskrsnice u Meljinama kod Vatrogasnog doma, što će biti urađeno u narednih nekoliko dana. Trenutno su u toku radovi na čišćenju i pranju gradilišta, uklanjanju šuta i drugog otpadnog materijala. Radilo se u dvije smjene, a veliku pomoć su pružila i lokalna javna preduzeća. Zahvaljujući tome posao je završen nekoliko dana prije roka – saopštavju iz lokalne uprave u Herceg Novom.
Radovima su bili obuhvaćeni donji priobalni put na Rivijeri gdje je 2,5 km ove saobraćajnice presvučeno prvim nosećim slojem asfalta. Pripremljeno je za asfaltiranje, prilagođavanje šahtova i nanošenje prvog sloja asfalta. Betoniranjem površina na kojima su rađeni iskopi i polagan cjevovod, do sada je u prvobitno stanje vraćeno i 1200 metara Šetališta, a poprvaljeni su i ostali infrastrukturni objekati.
U Baošićima je rekonstruisan potporni zid. Najveći problem je bio vraćanje u prvobitno stanje javne rasvjete i njeno ponovno stavljanje u funkciju.
Duž donjeg priobalnog puta stavljeno je ponovo u funkciju 200 rasvjetnih tijela. Ugrađeno je 50 novih stubova i položeno 1,3 km novog elektro-kabla u dijelu Đenovića, Baošića i Bijele.
Zbog turističke sezone građevinski radovi na kolektoru biće obustavljeni do 15. septembra, do kada, po novoj opštinskoj odluci u prvoj zoni ispod magistrale, nisu dozvoljeni građevinski radovi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code