OBALOUTVRDA U LEPETANIMA ZA 70 DANA

OBALOUTVRDA U LEPETANIMA ZA 70 DANA

170
0
Podijeli

Lepetani_radoviDok remontom trajekta „Perast“ u hrvatskom brodogradilištu „Brodomont punat “ završavaju ovogodišnji planirani ciklus popravki plovila, u AD „Pomorski saobraćaj“ sumiraju i ovogodišnje rezultate sezone i počinju s razvojnim planovima.

– Zahvaljujući novom, 6-om trajektu „Teodo“ u našoj floti,ali i boljoj organizaciji rada,imali smo sezonu bez velikih gužvi i zastoja na trajektnom prelazu.Promet je bio i nešto veći, ali  zbog povećanja troškova to se neće odraziti na naš finansijski rezultat- kaže za Radio Jadran,finansijski direktor AD „Pomorski saobraćaj“,Petar Popović.

Picerija i restoran

Ipak,u ovoj kompaniji sa 80-tak zaposlenih nijesu mijenjali cijene trajektnih karata već 5 godina.Ističu da ulažu ogroman napor i sredstva za zaštitu životne sredine, a ovih dana počeli su pripremne radove za izgradnju obaloutvrde-pristaništa u Lepetanima.

-U saradnji sa JP „Morkso dobro“, koje gazduje obalom, ušli smo u projekat koji prije svega spriječava dalju eroziju obale, što je ugrožavalo bezbejdnost plovidbe i putnika. „Pomorski saobraćaj“ dobiće novo privezište,jer se flota uvećava.Osim toga ovdje će biti i šetalište sa zelenilom.Posao je vrijedan preko 200 hiljada eura i biće gotov za 70 dana- kaže nam Popović.

Između dvije obale zaliva  non-stop su u pogonu  tri trajekta:“Teodo“,“Lepetane“ i „Igalo“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code