Obavezno osnovno obrazovanje: Promocija upisa u prvi razred za RE populaciju

Obavezno osnovno obrazovanje: Promocija upisa u prvi razred za RE populaciju

980
0
Podijeli

Direktorat za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete počeo je promociju upisa djece romske i egipćanske populacije u prvi razred osnovne škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Herceg Novom.

U okviru posjeta koje traju od 4. do 11. aprila predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zavoda za školstvo, REF-a i nevladinih organizacija razgovaraće sa roditeljima djece koja bi ove godine trebalo da se upišu u prvi razred i ukazaće im na obavezu osnovnog obrazovanja i način upisa.

Picerija i restoran

„Prva u nizu posjeta bila je 4. aprila Kampu Konik, dok su predstavnici institucija i nevladinih organizacija danas posjetili Nikšić gdje su u JU OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ razgovarali sa roditeljima nikšićkih prvaka“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Sijede posjete Beranama 7. aprila (Kamp na Rudešu) u 13 sati i Herceg Novom (Romski centar) 11. aprila u 11 sati.

Tokom posjeta roditelji će dobiti brošure koje je pripremilo Ministarstvo prosvjete na romskom, albanskom i crnogorskom jeziku sa svim potrebnim informacijama o upisu djece u prvi razred osnovne škole.

Cilj je i da se roditeljima ukaže na obavezu osnovnog obrazovanja i potrebu da u tom procesu budu podrška svojoj djeci, ne dozvoljavajući im da odustanu od školovanja koje im obezbjeđuje integraciju u obrazovni sistem i crnogorsko društvo i pruža brojne mogućnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code