Obilježavanje 75 godina od pogibije Spasića i Mašere

Obilježavanje 75 godina od pogibije Spasića i Mašere

1166
0
Podijeli

spasic_i_masera-560x420Ovog vikenda su najavljene manifestacije povodom obilježavanja 75 godina od herojske pogibije mornaričkih oficira Milana Spasića i Sergeja Mašere, koji su 17. aprila 1941. godine, potopili razarač „Zagreb“ da ne bi dopao italijanskom okupatoru.
U okviru programa koji se realizuje u znak sjećanja na Spasića i Mašeru, danas u 17 sati u Velikom gradskom parku u Tivtu biće zasađeno drvo sjećanja.

U Zbirci pomorskog naslijeđa u 18 sati zakazano je otvaranje izložbe posvećene životnom putu Spasića i Mašere, a u 20 sati u svečanoj sali Opštine Tivat održaće se akademija „Sjećanje na heroje”.

Picerija i restoran

olupina Zagreba
Olupina Zagreba

Sjutra, 17. aprila, delegacija Udruženja boraca NOR-a i antifašista Herceg Novog, u 8h položiće cvijeće na spomenik heroju Milanu Spasiću na Savini. Poslije toga će prisustvovati centralnoj manifestaciji povodom 75 godina od pogibije mornarčkih oficira Spasića i Mašere u Tivtu.
U tom gradu je u 10 sati najavljeno polaganje vijenaca na spomenik u parku, a u 10:30h potapanje vijenca u uvali Zagreb. Obilježavanje ove godišnjice organizuje Udruženje boraca NOR-a i antifašista Tivat, u saradnji sa Opštinom Tivat, Mornaricom Crne Gore, Porto Montenegrom, Pomorskim Muzejom Kotor, Srednjom školom “Mladost”, Bokeljskom mornaricom, Dječijim savezom, Izviđačima, Muzičkom školom , KUD “Boka” i Gradskom muzikom.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code