Obilježavanje Spasovdana i 300 godina Topaljske komunitadi

Obilježavanje Spasovdana i 300 godina Topaljske komunitadi

3
Podijeli

Sveštenstvo hercegnovske parohije i pravoslavni vjernici u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj obillježavaju danas hramovsku slavu, Spasovadan, svetom arhijerejskom liturgijom, koju je predvodio jutros Mitropolit Crnogorsko-primorski  Amfilohije, zatim popodnevnom litijom i večerašnjom Akademijom u Dvorani Park.

Obnovljen je hor Svetog Save, koji proslavlja 80 godina postojanja i koji je sa Moskovskim horom priredio koncert. Obavljeno je malo osvećenje Crkve nakon radova koji su u toku.

Picerija i restoran

Crkva na Toploj  proslavlja 305 godina otkako je podignuta i posvećena Vaznesenju Gospodnjem.

Ujedno se obilježava jubilej 300 godina Topaljske  komunitadi, odnosno  samostalnost dobijena od venecijanskog dužda.

Svečana litija ispred hrama biće formirana u 18 časova, nakon večernje službe. Potom će litija proći glavnom ulicom do crkve Svetog Arhangela Mihaila, gdje će se zadržati izvjesno vrijeme i vratiti do hrama na Toploj.

U 19 časova  biće upriličena svečana Akademija koja će biti posvećena obilježavanju godišnjice hrama i jubileja Topaljske komunitadi.

3 Komentari

  1. Kad misli te skidati tu trobijku i 4s sa crkvi u nasoj lijepoj domovini?kad misli te prevazići 1918.g?dokle mislite da zatvarate crkvu pred mjestanima i dobrim ljudima?DOKLE VIŠE SVO TO RUGLO?

  2. G. Amfilohija,da vas zamolimo- nemojte više dozvoljavati da zatvaraju ulice dok vi điravate,svako malo,eto litije. Ajte na Pode,Kameno,Kruševice… Vi ste pametan čovjek,ovi iz opštine su zamađijani crkvenim događajima.Počeće i sprovodi da idu ulicama,pa šta smo učinili,korak nazad !

    21
    32

Ostavite komentar

*

code