Obilježen Dan planete na Kruševicama

Obilježen Dan planete na Kruševicama

2376
1
Podijeli

Povodom Svjetskog Dana planete Zemlje, pripadnik jedinice granične policije, Dragoslav Vlaović, organizovao je predavanje o zaštiti i brizi za životnu sredinu, u okviru projekta “Rad Granične policije u zajednici”. Predavanje je održano u selu Kruševice, u pordručnoj jedinici Osnovne škole Milan Vuković.

predavanje skola krusevice 220416Pripadnici ove jedinice Granične policije i ranijih godina su imali dobru saradnju sa Ekološkim društvom Boke Kotorske, organizovanjem radnih akcija u graničnom pojasu prema republici Hrvatskoj i predavanjima za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u školama.

Picerija i restoran

predavanje skola krusevice 220416 2Ovogodišnji program za djecu na Kruševicama imao je dva edukativna dijela, prvi o zaštiti životne sredine, ekologiji, i potrebi postizanja harmonije sa prirodnim okruženjem. Drugi dio predavanja bio je o muzici.

Predavanje na temu zaštite životne sredine održala je predsjednica Ekološkog društva Boka, Olivera Doklestić. Bio je to interaktivni program sa četiri učenika škole na Kruševicama, Savom, Jovanom, Jelenom i Milicom, koji su pokazali dobro znanje iz predmetne oblasti, za svaku pohvalu i njihovom učitelju Željku Grbi, koji je prisustvovao predavanju.

predavanje skola krusevice 220416 3Profesorica muzike, Valentina Kulinović, održala je predavanje o muzici. Ona je djeci govorila o muzičkim instrumentima, ljepoti muzičke umjetnosti, vrstama instrumenata. Predavanje je završeno mini koncertom na klarinetu ove profesorice.

 

1 komentar

Ostavite komentar

*

code