Obilježen Međunarodni dan planina pješačkom turom od Bogdašića do Sv. Ilije

Obilježen Međunarodni dan planina pješačkom turom od Bogdašića do Sv. Ilije

2042
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Turistička organizacija Tivat je obilježila Međunarodni dan planina 11. decembar. U saradnji sa Planinarskim klubom „Pestingrad“ iz Kotora organizovana je pješačka tura na potezu Bogdašići – Sv. Ilija. Za ovu akciju pokazano je veliko interesovanje, pa je grupu sačinjavalo 29 članova, među kojima je pored članova TO Tivat i PK „Pestingrad“ bilo i zainteresovanih građana, ali i onih najmlađih.

izlet_sv_ilija-to-tv-121216Pješačka tura počela je u 8 časova iz Gradiošnice i nakon pređenih 19 km završena je u 16 časova na istoj lokaciji. Ka cilju ljubitelji prirode išli su stazom Donji Bogdašići – Gornji Bogdašići – Vrmac – Sv. Ilija. Na ovom putu grupa je upoznavala stazu, uživala u prirodi i pogledu, uz osvrt na crkve Sv. Petra i Sv. Vrače. Uz nekoliko kraćih pauza staza je „osvojena“ i stiglo se do Sv. Ilije. Na nadmorskoj visini od 760 m članovi grupe su uživali u predivnoim pogledu na dva zaliva, tivatski i kotorski. Napravljena je pauza za odmor, okrijepljenje i fotografisanje, nakon čega je uslijedio povratak  drugom stazom, preko Peana i Mrčevca do početne pozicije u Gradiošnici.

Picerija i restoran

Međunarodni dan planina 11. decembar su tako obilježili Kotorani i Tivćani, a, za čudo, iz novskog PK Subra i Agencije za zaštitu Orjena ovom prilikom se nijesu oglašavali.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code