OBILNE PADAVINE, ALI OSIM LOKVI I BUJICA NEMA ŠTETE

OBILNE PADAVINE, ALI OSIM LOKVI I BUJICA NEMA ŠTETE

99
0
Podijeli

Jutros od 7 h do podna, u Herceg Novom je pao 21 l kiše po m2, koju prati istočni vjetar, međutim, situacija u gradu je, još uvijek, regularna, bez plavljenja ili zastoja saobraćaja.

Iako je na nekoliko saobraćajnih dionica u gradu evidentno nekoliko potoka i većih lokvi, saobraćaj se odvija normalno, a dežurne ekipe Službe za spasavanje i Stambeno komunalnog preduzeća nijesu imali nijedan poziv ni intervenciju. Mogućnost od plavljenja “kritičnih” naselja kao što je Sutorina, te ulica i objekata, za sada je mala, potvrđuju nam u ovim dvijema službama.
Načelnik Službe za spasavanje, Aleksandar Škobalj, kaže nam da su tokom noći imali samo jednu manju intervenciju na gašenju TEP-ormara, te da su sada u pripravnosti i da građani ne traže pomoć:
“Obišli smo jutros Opačicu i Sutorinu, u stanju smo pripravnosti, ali situacija ne zabrinjava”, kaže Škobalj.
Ni ekipe Stambeno komunalnog preduzeća jutros nijesu intervenisale, ali se konstantno radi na otčepljavanju šahtova, kako bi se umanjila mogućnost od poplava, kaže nam koordinator opštih sektora, Boris Seferović:
“Obišao sam Meljine i Zeleniku, sve je relativno čisto. Budući da je kiša jutros pojačala intenzitet, na putu ima lokvi, ali za sada ne intervenišemo”, pojašnjava on. Ipak ima i granja i nanosa na nekim dijelovima magistrale, ali nadležni su brzo reagovali.
Iz HMZCG ranije je najavljeno da su se obilnije količine padavina očekivale ovog jutra, a postepen prestanak padavina očekuje se tokom sjutrašnjeg dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code