Objavljen konkurs za sredstva novskim sportskim društvima i klubovima

Objavljen konkurs za sredstva novskim sportskim društvima i klubovima

1
Podijeli

Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih klubova za 2017. godinu raspisao je danas Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi.

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Iz Budžeta Opštine za 2017. godinu sufinansiraće se programi rada sportskih klubova, razvoj školskog sporta, razvoj ženskog sporta, razvoj sporta lica sa invaliditetom i razvoj sportske rekreacije građana.

Picerija i restoran

Pravo učešća na Konkursu imaju sportske organizacije, sportska društva i sportski klubovi, koji su registrovani u Crnoj Gori, sa sjedištem u Opštini Herceg Nov, a koji učestvuju u redovnom sistemu takmičenja u okviru grane sporta u skladu sa sportskim pravilima.

Kriterijumi za dodjelu sredstava utvrđeni su u skladu sa Odlukom o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu, kao i u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu.

Društveni značaj sportske discipline, masovnost takmičenja, rang takmičenja, broj prijavljenih ekipa, uzrasne kategorije, zauzeto mjesto u takmičarskoj sezoni, ravnopravno učešće muškaraca i žena, organizacija državnih i međunarodnih takmičenja, broj reprezentativaca u sezoni, samo su neki od navedenih kriterijuma za dodjelu sredstava.

Prijava na Konkurs se podnosi na propisanom obrascu Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, na kojem je navedena dokumentacija potrebna za konkurisanje. Prijavni obrazac se nalazi na web sajtu Opštine, ili u kancelariji broj 72 u Opštini Herceg Novi.

Konkurs je otvoren 30 dana od objavljivanja na web sajtu i oglasnoj tabli Opštine. Prijava na konkurs, sa traženom dokumentacijom dostavlja se Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, sa naznakom “konkurs za sport”. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport, na prijedlog Komisije za sport, donosi rješenja  o sufinansiranju programa rada sportskih klubova na teritoriji Opštine Herceg Novi. Obavještenje o raspodjeli sredstava biće objavljeno na web sajtu Opštine.

1 komentar

  1. Sada ce svoji “svojima” da davaju novac,ovi su do sada najgori predstavnici drustvenih djelatnosti u istoriji Novske opštine,nadam se da neće još dugo!!!

Ostavite komentar

*

code