OBJEDINJENA PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U NOVOM SADU

OBJEDINJENA PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U NOVOM SADU

97
0
Podijeli

ntoNa 46. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, od 3. do 6. oktobra predstavlja se objedinjena ponuda primorskih turističkih opština Budve, Herceg Novog, Tivta, Kotora, Bara i planinskih centara, avio kompanije Montenegro Airlines, uz podršku Nacionalne turističke organizacije, predstavništva u Srbiji. Kako saopštavaju iz NTO, značajno je interesovanje agencija i medija, kao i posjetilaca sajma za crnogorsku ponudu. Tokom prvog dana sajma direktorka Predstavništva NTO CG u Srbiji, Jelena Paović razgovarala je sa predstavnicima turističkih agencija koji su posebno zainteresovani za paket arnžmane naših hotelijera i ugostitelja u predstojećim mjesecima. Riječ je o tkz. MICE ponudi, kao i produženim vikend aranžmanima koji bi se vezivali za manifestacije i događaje u Crnoj Gori. To bi doprinijelo jednom od osnovnih ciljeva turističke privrede, produženju sezone i rastu prihoda.
Prvog dana sajma održan je i okrugli sto u okviru projekta Calypso – Holiday4All kojeg implementiraju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Srbije i Dunavski centar za kompetenciju, čiji je sufinansijer Evropska Unija. Calypso program zasnovan je na modelu kreiranja turističke ponude i sadržaja koji u van sezoni i po povoljnijim uslovima omogućuje putovanje za ciljne grupe kao što su mladi (djeca i omladina), penzioneri, porodice sa većim brojem djece i manjim primanjima, odnosno za sve one koji usljed nepovoljnih ekonomskih uslova ili posebnih potreba nisu u mogućnosti da putuju u turističkoj sezoni.
Inače, novosadski Lorist tradicionalno okuplja najznačajnije nosioce turističke privrede iz zemalja regiona. Tako je i ove godine na sajmu prisutno preko 150 izlagača koji prezentuju turističku ponudu.
Kako saopštavaju iz hercegnovske TO, veliki broj posjetilaca iz Vojvodine obišao je i štand Turističke organizacije Herceg Novi. Podijeljeni su im reklamni katalozi, flajeri, vodiči, dvd filmovi i ostali propagandni materijal. Kroz razgovor sa zaposlenim na štandu pružene su im i mnoge druge informacije koje su ih interesovale o ovom gradu. Osim predstavnika Turističke organizacije Herceg Novi na štandu su i predstavnici Hotela Light House i “Centar” Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code