OBNAVLJANJE RIBNJAKA U PARKU “BOKA”

OBNAVLJANJE RIBNJAKA U PARKU “BOKA”

238
0
Podijeli

Firma “Hidrotermo solar”, nakon što je sačinila projekat, otpočela je rekonstrukciju fontane u Parku Boka, koju je do prije pet godina krasila statua „Diana lovkinja” Pijetra Palavićinija.

Taj posao košta 6.700 eura, a za očekivati je da kada bude završen na vrh fontane bude vraćena statua Diane. Ona je upravo zbog toga što je često bila na meti vandala, posljednji put pronađena na dnu fontane 2010. godine. Otada je sklonjena u depo Herceg Festa i čeka neka sigurnija vremena.
Radovi, koji podrazumijevaju čišćenje fontane i ugradnju sistema za prečišćavanje, finansira “Čistoća”. Obiman posao vjerovatno neće biti završen do 28. oktobra, Dana opštine. Ipak, fontana će konačno dobiti ljepši izgled i funkciju samoprečišćavanja. Do sada su jednom do dva puta godišnje vatrogasci praznili vodu, sklanjali ribe, a onda bi radnici Čistoće uklanjali sve što su građani bacali. Iako je uoči sezone čišćenja iz fontane su opet izbačene velike količine raznog otpada.
Novo stepenište do Dvorane Park iz Njegoševe ulice biće završeno do 25. oktobra, odnosno kako je i predviđeno za dvadeset dana.
Završeni su svi grubi građevinski radovi, skale su popločane, izgrađeni temelji i kablovi za četiri nova stuba javne rasvjete. Uskoro će biti gotova i kovana ograda uz stepenište i pristupna rampa za OSI. Planirano je i da se prostor pokraj stepeništa ozeleni žbunastim biljem.
Posao finansira i uglavnom izvodi JKS i koštaće nešto manje od plana, odnosno 20 hiljada eura. Grube građevinske radove i popločavanje obavila je firma Eko gradnja iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code