OBNOVLJEN PLANINARSKI DOM NA ORJENU

OBNOVLJEN PLANINARSKI DOM NA ORJENU

185
0
Podijeli

Planinski_klub_SubraOtvoren je  dugo najavljivani rekonstruisani planiraski dom na Orjenu. Kako je saopšrteno iz  Ministarstva održivog razvoja i turizma dom je rekonstruisan u okviru projekta „Planinarenje i biciklizam“. Nalazi se na početnoj tački planinarske transverzale Orjen Lovćen Rumija.

Projekat je realizovan u saradnji sa njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), Planinarskim savezom Crne Gore i planinarskim klubom „Subra“ iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Otvaranju planinarskog doma juče su prisustvovali su pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak Kukavičić, rukovodilac odjeljenja GIZ Ralph Mueller Khan (Ralf Miler Kan), sekretar PSCG, Pavle Bandović i predsjednik planinarskog kluba „Subra“, Duško Avramović sa saradnicima.

Realizacija projekta primjer je uspješne saradnje partnera, a rezultat saradnje je rekonstruisani dom urađen u skladu sa principima energetske efikasnosti i u potpunosti uklopljen u ambijent, pa tako može poslužiti kao dobar primjer za buduće projekte, ocijenili su prisutni.

Pavle Bandović, čestitao je i svjetski Dan pješačenja.

– Plan je da se, pored ostalog, dom koristi za organizovanje raznih vrsta obuka iz oblasti planinarenja, ali da „Subra“ bude domaćin i u održavanju raznih međunarodnih događaja kojim se populariše planinarenje – naveo je Bandović.

Ralph Mueller Khan, zadovoljan je što smo dobili moderan planinarski dom, energetski efikasan, koji je istovremeno zadržao tradicionalne vrijednosti po kojima je bio prepoznatljiv.

Željka Radak Kukavičić istakla je da je projekat rekonsturkcije planinarskog doma jedan od najznačajnijih  koji je realizovan u okviru projekta „Planinarenje i biciklizam“.

Koštao je 450.000 eura sa skloništem duž vrhunskih planinskih staza. Ministarstvo je postavilo turističku signalizaciju duž cijele trase transverzale Orjen Lovćen Rumija koja je duga oko 200 km, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ovaj događaj protekao je bez poziva medijima,a , kako Radio Jadran saznaje, oficijelno otvaranje doma na Orjenu priprema se za nedjelju 23. oktobra.za_vratlom

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code