Obnovljen rad Turističkog društva Meljine

Obnovljen rad Turističkog društva Meljine

1832
6
Podijeli

meljineTurističko društvo Meljine ima  dugu tradiciju, koja traje od 1964.godine i prepoznato je i u staroj Jugoslaviji po povoljnim i dobrim uslugama, kao i turističkom ponudom. Gosti su organizovano stizali posredstvom  brojnih preduzeća i agencija. Postojao je i odličan auto kamp.

Mještani obnavljaju  rad Tusrističkog društva, koji će biti moderniji i primjeren potrebama današnjih gostiju, kao i uslovima mjesta. Turističko drušvo Meljine, je kako nam kaže Ilija Mikulić, okupilo veliki broj pružalaca usluga smještaja, kao i preduzetnika koji se bave ugostiteljstvom i turizmom. Na taj način čini sve da Meljine kao malo primorsko mjesto, uz sami grad, povezano  šetalštem sa Herceg Novim, postane važan dio kulturne i turističke ponude Opštine.

Picerija i restoran

– Izrađen je portal Turističkog društva (hercegnovi-meljine.me) na kojem je započeta prezentacija turističke ponude Meljina i na kojem će biti predstavljene sve novitade iz mjesta, bilo da je o riječ o kulturno-zabavnim ili sportskim dešavanjima. Naravno, tu će biti i sve ono što u Mjesnoj zajednici Meljine čini život građana. Ovim putem, pružamo ruku saradnje i svim drugim Turističkim društvima  i Mjesnim zajednicama, da zajedno radimo na boljitku našeg grada -poručuje Mikulić.

Turističko društvo uz pomoć  Mjesne zajednice Meljine,  sa klubovima i organizacijama, čija je sjedište u Domu kulture Meljine, radi na valorizaciji i napretku mjesta. Tokom jula i avgusta  planirana je kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Meljinski  gušti“ u kojoj će mještani i turisti zajedno učestvovati. Nju je iniciralo nevladino udruženje „Zeleni Meljine“, uz podršku  Mjesne zajednice i  Turističkog društva. Već je puno toga urađeno, isplanirano, pa ovdje računaju da bi manifestacija mogla  da postane tradicija.

Meljine ima potencijal i nalazi se na prekretnici u razvoju. Na dobrom je putu  da se duga turistička tradicija nastavi, a na to će, bez sumnje, znatno uticati i budući rizort Lazure Marine&Hotel na mjestu starog Lazareta.

6 Komentari

 1. razočaran nije niko ko realno vidi svijet,a da je problem svakome ko ostane bez jedinoga posla koji zna, to jeste.Ne može nam država baš svaki problem riješiti,moramo malo i mi misliti.
  0  0
 2. Razocarano je dao pravi komentar, na pravu adresu. Videcu sa ljudima iz MZ i NVO TD Meljine,da pomognu J Brodogradiste da izadje iz stecaja:))))))
  0  0
 3. Ko je ukinuo Turistička društva i zašto? Može li neko da objasni narodu,to i sve drugo? Mogu li MZ i TD raditi za građane bez obzira u kojoj su partiji ili su postavljeni određeni podobni da vrše partijske poslove,jer..sve na to upućuje..?
  0  0
 4. Obnovite vi rad Brodogradilista Bijela i HTP Boka pa se onda pohvalite da ste nešto korisno uradili za ovaj narod i grad.Koliko ste samo predizbornih obećanja dali.
  0  0
 5. Kakva nam je lokalna turisticka organizacija opet su neophodna ovs drustva. Oni samo setaju po ssjmovi a gosti sve manje. Pohvale za novoformirano drustvo.
  0  0

Ostavite komentar

*

code