OBNOVLJENI KONTAKTI SA BARLETOM

OBNOVLJENI KONTAKTI SA BARLETOM

124
0
Podijeli

Opštinska administarcija u Herceg Novi je od 2000. godine prekinula kontakte sa nekim gradovima-pobratimima iz regiona, poput Kranja, Novog Mesta, Bitole, opštine Centar Sarajevo, Banja Luke i Barlete.

Međutim, predsjednik opštine Dejan Mandić i savjetnik za investicije Vladimir Mračević bili su u Italiji i posjetili su 4. aprila Barletu. Do ove jednodnevne posjete gradu sa kojim je još 1969. godine uspostavljena veza i potpisan sporazum o saradnji, došlo je na inicijativu ambasadora Italije u Crnoj Gori Vićenca Del Monaka tokom njegove posjete Herceg-Novom, saopšteno je iz kabineta predsjednika.
Mandića i Mračevića primio je u gradskoj Skupštini predsjednik Barlete Paskvale Cascella koji je u srdačnom razgovoru rekao da nastavljaju drevnu vezu:
”Prevazilazimo nedavne događaje koji su pratili drugu stranu Jadrana zahvaljujući novoj evropskoj perspektivi. Namjeravamo da ojačamo veze sa Crnom Gorom, posebno Herceg-Novim i na nivou ekonomske saradnje, kulture i turizma”, rekao je Paskvale.
Upriličen je sastanak sa predstavnicima poslovnih udruženja, sa preduzetnicima iz prehrambene industrije koji su predstavili autentične lokalne proizvode.
Nakon prijema obišli su baroknu izložbu Kolekcija De Nitis. U obilasku prehrambenih kompanija, predstavnika lokalne privrede, posjetili su industrijsku zonu grada Barlete, kapacitete za proizvodnju mocarele, fabriku za proizvodnju tjestenine, vinariju, luku.
Predsjednik Mandić posjetio je i položio vijenac u Memorijalnom centru poginulim Jugoslovenima od 1941 do 1945. godine koji su se borili protiv fašizma u Italiji. U znak vječne zahvalnosti borcima, spomenik je podigla SFRJ.
Dogovorena je uzvratna posjeta za 2. jun. Predsjednik Mandić iskoristio je priliku i posjetio grad Bari, obišao Sportski centar luke i razgovarao sa organizatorima regate ” Tara da mare”, koja bi trebalo da bude organizovana početkom maja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code